Takkenrillen in het Argonnepark (31-01-2017)

Dit item is verlopen op 14-02-2017.

Onder het motto “Vele handen maken licht werk” gingen afgelopen donderdag maar liefst 100 kinderen in het Argonnepark aan de slag om takkenrillen te maken.

In deze gestapelde takkenbossen kunnen insecten, kleine zoogdieren en vogels zich voeden en beschutting vinden tegen wind en kou.

De medewerkers van de gemeentelijke buitendienst schoven graag hun lunchpauze op om ‘s middags de eerste groep kinderen van de Tussenschoolse Opvang (TSO) De Boomhut in het Argonnepark te kunnen verwelkomen.  En daar bleef het niet bij: na een uur werken stond al de tweede groep; groep 5/6 van Bassisschool de Fontein, klaar om aan de slag te gaan. Ook groepen 7/8 van de Fontein, gevolgd door maar liefst twee groepen van de Buitenschoolse Opvang (BSO) De Boomhut konden rekenen op voldoening én een frisse neus. Even werd gevreesd dat de kinderen op de bevroren sloten zouden afstormen maar de jonge denkers, doeners, dromers en durfals gingen volledig op in hun taak.  Hoewel het voor de gemeente de eerste keer is dat snoeiafval op deze manier wordt hergebruikt, kon door het aanstekelijk enthousiasme van de kinderen en begeleiders de volledige lengte takkenrillen in één middag worden aangelegd.

De takkenrillen zijn de aftrap van de gemeente en Argonneparkwerkgroep om het park interessanter en beter begaanbaar te maken. Eerder al is de toegang naar het park verbreed zodat kinderwagens, rolstoelen en scootmobielen gemakkelijker in het park kunnen komen. Van het voorjaar gaat de gemeente de paden ophogen zodat hondenbezitters en natuurliefhebbers het jaarrond met droge voeten van het park kunnen genieten.

Top