Straatnamen plan Vivero Langeraar (08-10-2015)

Dit item is verlopen op 22-10-2015.

Het college van B&W heeft straatnamen vastgesteld voor de straten in het bouwplan Vivero, het naastgelegen Landgoed Langeraar en de ontwikkeling ‘De Drooghmakerij’.

In overleg met onder andere de dorpsraad Rondom de Plassen is gekozen voor straatnamen die aansluiten bij het landgoed en de sfeer van het gebied. De toegangs- en doorgaande weg in het plan heet Landerij. Op het ‘eiland’ van Vivero heet de straat Rietlanden. Het landgoed zelf krijgt de straatnamen Struweelkade, Rietkade, Wilgenkade, Distelkade en Graskade.

Voor het toekennen van straatnamen gelden een aantal regels. Zo mag een nieuwe naam niet teveel lijken op een al bestaande straatnaam. Ook moet hij kort en uitspreekbaar zijn. Bij nieuwe wijken is de bereikbaarheid duidelijker wanneer de namen bij elkaar passen.

Het bestemmingsplan Vivero, Langeraarseweg 12 en Landgoed Langeraar is nu onherroepelijk. De officiële verkoop van de 22 vrije kavels op het eiland van Vivero start op maandagavond 9 november 2015. Kijk voor alle informatie over plan Vivero op http://www.woneninnieuwkoop.nl/langeraar-oost

Top