Project Ashram College weer een fase verder (18-07-2016)

Dit item is verlopen op 08-08-2016.

Op dinsdag 5 juli hield het Ashram College samen met de gemeente een inloopbijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst konden belangstellenden informatie krijgen over de status van het project  ‘nieuwbouw Ashram College locatie Nieuwkoop’.

Ook kregen belangstellenden informatie over de sloop van het voormalige gemeentehuis. Nieuwbouw wordt gerealiseerd op de plek van het voormalige gemeentehuis. De architect was aanwezig om vragen te beantwoorden en een toelichting te geven op de ideeën. Het Ashram College heeft architectenbureau Broekbakema de opdracht gegeven om na de zomervakantie een voorlopig ontwerp van het nieuwe schoolgebouw aan te leveren. De school vindt het belangrijk dat leerlingen en docenten deel uitmaken van dit ontwerpproces. Daarom gaan ontwikkelgroepen - bestaande uit o.a. leerlingen en docenten van de school -  samen met de architect op basis van een  voorlopige ontwerp toewerken naar een definitief ontwerp. 

Sloop voormalig gemeentehuis

De school gebruikt nu een gedeelte van dit gebouw als leslokaal. Om dit gebouw leeg te maken, moeten die klasruimten ergens anders worden gerealiseerd. Daarom plaatsen we in oktober 2016 units tegen het huidige schoolgebouw aan. Deze units worden in de herfstvakantie ingericht als leslokaal. Na de vakantie kunnen de leerlingen daar hun lessen volgen. Daarna starten de sloopwerkzaamheden. Het sloopwerk is naar verwachting rond de kerstdagen gereed.  Aansluitend wordt in januari nog een bodemsanering uitgevoerd waarna het terrein bouwrijp wordt opgeleverd.

Top