Participe zoekt vrijwilligers (21-01-2016)

Dit item is verlopen op 04-02-2016.

Participe zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om mantelzorgers te ondersteunen bij hun zorg voor partner, kind of buur. Door bijvoorbeeld een middagje met de zorgvrager te wandelen, een spelletje of een boodschap te doen, krijgt de mantelzorger wat ruimte voor zichzelf.

Mantelzorger zijn, daar kies je niet zelf voor. Het sluipt er meestal ongemerkt in. Je zorgt voor je partner, ouder of kind. Maar wat als vanzelfsprekendheid een taak wordt van 24 uur per dag. Dan zou het fijn zijn wanneer er iemand is die de zorg even kan overnemen zodat je even wat op adem kan komen.

Lijkt het u leuk om ook wat voor een ander te kunnen doen? Voor een aantal mantelzorgers in Nieuwkoop zoekt Participe op korte termijn extra ondersteuners. Het gaat hier om een paar uur per week. Door deze mensen enkele uurtjes per week te vervangen krijgt de mantelzorger de benodigde rust of ondersteuning. Participe verbindt vrijwilligers met mensen die (tijdelijk) extra hulp nodig hebben en biedt u passende cursus en begeleiding aan om het vrijwilligerswerk uit te voeren.

Voor informatie kunnen geïnteresseerden vrijblijvend contact opnemen via onderstaande contactgegevens. Direct aanmelden kan ook. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Thécla Ammerlaan
Mantelzorgconsulent
Telefoon 0172-427500
Mantelzorgpunt@participe.nu

Top