Overeenkomst "Land van Boer Bos 2" getekend (16-12-2015)

Dit item is verlopen op 30-12-2015.

Op maandag 14 december hebben Trudy Veninga (namens de gemeente Nieuwkoop) en Bob Könst (namens aannemingsbedrijf Van Wengerden en Visser) de exploitatieovereenkomst getekend voor het woningbouwproject “Land van Boer Bos 2”.

Het plan betreft de ontwikkeling van 32 nieuwe woningen en de herbestemming van 2 bestaande woningen op de percelen aan de Oude Nieuwveenseweg 8 – 10 en Oude Nieuwveenseweg 22 in Nieuwveen. In de overeenkomst zijn de afspraken vastgelegd over onder meer het aandeel sociale woningbouw, de bijdrage in het woonfonds en de kosten van de inrichting van de openbare ruimte.

Het “Land van Boer Bos 2” is een vervolg op het ook door Van Wengerden en Visser ontwikkelde “Land van Boer Bos”. Het programma bestaat uit een variatie van starterswoningen, rijwoningen en twee-onder-een-kap woningen in jaren ’30 architectuur (Amsterdamse school). Voor de ontwikkeling is nog wel een aanpassing van het bestemmingsplan nodig; deze zal kort na de jaarwisseling in procedure gebracht worden. De woningen zullen aangeboden worden via de ontwikkelaar.

Top