Organisaties in De Verbinding (02-07-2018)

Dit item is verlopen op 16-07-2018.

We stellen verschillende organisaties in De Verbinding aan u voor. In De Verbinding werkt een groot aantal (zorg) organisaties samen. Deze keer aan het woord: Thécla Ammerlaan van Participe, mantelzorgconsulent in de gemeente Nieuwkoop en Kaag en Braassem.

Het bieden van hulp aan familieleden of vrienden bij langdurige ziekte noemen we mantelzorg. Een mantelzorger is vaak een belangrijke factor om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen, activiteiten te ondernemen en mee blijven doen in de samenleving. Participe Mantelzorgpunt ondersteunt mantelzorgers.

Thécla: “Mensen kunnen bij mij terecht voor mantelzorgondersteuning. De vraag is wisselend voor elke mantelzorger. Sommigen hebben vragen over dagopvang,  anderen over ‘hoe hou ik het vol in de zorg voor mijn naaste?’ Ook organiseer ik het mantelzorgcafé en het Alzheimercafé. Het mantelzorgcafé is het ontmoetingsmoment voor mantelzorgers om lotgenoten te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen. Laatst hebben we in plaats van het mantelzorgcafé een ‘mantelwandel’ gehouden, een gezellige wandeling voor lotgenoten. Bij de Sfeerstal wachtte thee, koffie en taart op de mantelzorgers. Er werd verzucht: “Wat was dit een leuk tochtje zo met elkaar.” Het volgende Mantelzorgcafé is dinsdagmiddag 25 september, locatie volgt nog. Komt u dan ook?

Mantelzorgers kunnen contact met mij opnemen via mantelzorgpunt@participe.nu of via 0172-427 500. Je hebt geen verwijzing nodig. Vervolgens neem ik contact op met de mantelzorger en ga op huisbezoek. In een gesprek inventariseer ik en kijk ik wat ik kan betekenen. Deze ondersteuning kost niets en uiteraard zijn de gesprekken vertrouwelijk. Ik werk soms vanuit De Verbinding en dan is het fijn dat je collega's treft van organisaties waar je mee samenwerkt." 

Top