Organisaties in de Verbinding (06-06-2018)

Dit item is verlopen op 20-06-2018.

We stellen verschillende organisaties in De Verbinding aan u voor. In De Verbinding werkt een groot aantal (zorg) organisaties samen. Deze keer aan het woord: coördinator van het Taalhuis en boekstartcoach Habiba el Amriti. Het Taalhuis is onderdeel van de bibliotheek Rijn en Venen. De bibliotheek is gevestigd in de Kaleidoskoop en werkt samen met de organisaties in De Verbinding. 

Habiba vertelt: “Het Taalhuis is een plek waar alles draait om de Nederlandse taal. Het Taalhuis er ook voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven of het spreken van de taal. Iedereen is elke maandagmiddag welkom bij het Taalhuis voor het taalspreekuur van 14.00 tot 15.00 uur. Ook (toekomstige) vrijwilligers kunnen hier terecht voor informatie of materialen. In het Taalhuis vindt u verder nog leesboeken en leerboeken die worden gebruikt bij inburgeringscursussen of taallessen. 

Het Taalhuis kunt u bereiken via telefoonnummer 0172-475 771 of stuur een e-mail naar Taalvraag@bibliotheekrijnenvenen.nl. Of kom naar de bibliotheek in de Kaleidoskoop. 

Naast coördinator van het Taalhuis ben ik ook boekstartcoach .Met lezen en voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Daarom hebben we voor deze doelgroep het boekstartabonnement ontwikkeld. Met dit abonnement kunnen ouders van kinderen tussen de 3 maanden en 3 jaar gratis boekjes lenen. Een van mijn taken als boekstartcoach is ouders informeren over ‘Boekstart’. Daar begin ik al vroeg mee. Het eerste contact met de ouders leg ik tijdens hun bezoek aan de jeugdgezondheidszorg. Zo vertel ik hen over het belang van het ontwikkelen van een voorleesroutine voor hun kind. 

Top