Organisaties in de Verbinding (12-02-2018)

Dit item is verlopen op 26-02-2018.

We stellen verschillende organisaties in De Verbinding aan u voor. In De Verbinding werkt een groot aantal (zorg) organisaties samen. U vindt het gebouw aan De Verbinding 1 in Nieuwkoop. Deze week aan het woord: Bart Herkemij, maatschappelijk werker bij Stichting de Binnenvest.

Bart vertelt: “Mensen die dakloos zijn hebben geen vast verblijfadres, niet om te slapen maar ook niet om post te ontvangen. Dat zijn twee problemen in één. Om hulp te krijgen van instanties is een adres (briefadres) noodzakelijk. De Binnenvest kan hierbij helpen. Samen met mijn collega Khadija begeleid ik mensen om weer grip te krijgen op hun situatie.

Waarvoor kunnen mensen bij jullie terecht?

Iedereen vanaf 18 jaar die thuis- of dakloos is en problemen heeft zoals: schulden, verslaving of psychische klachten kan terecht bij de Binnenvest. Heeft u vragen of hulp nodig? Kom dan langs tijdens ons inloopsspreekuur, elke dinsdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur in het gemeentehuis in Nieuwveen. Om wachten te voorkomen adviseer ik iedereen om eerst telefonisch contact met ons op te nemen. Uiteraard kunnen we in overleg ook een afspraak maken op een andere dag of tijd. Meer informatie is te vinden op onze website. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk en met informatie wordt zorgvuldig omgegaan. Een voorwaarde bij een briefadres is dat informatie wordt gedeeld tussen de gemeente en de Binnenvest.

Hoe bevalt het werken in de Verbinding?

Het werken op de verbinding ervaar ik als prettig. Het is makkelijk samenwerken met de andere organisaties uit De Verbinding en de lijntjes zijn kort.”

Top