Open Monumentendag 2016 (29-08-2016)

Dit item is verlopen op 12-09-2016.

In het weekend van 10 en 11 september zijn er weer de landelijke Open Monumentendagen. Dit jaar met als thema “Iconen en symbolen”. Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn dat weekend gratis voor iedereen toegankelijk en er worden speciale rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd.

De monumenten die meedoen zijn herkenbaar aan de Open Monumentendag-vlag. Wat gaat u dit jaar ontdekken?  

Ook in onze gemeente zijn activiteiten in het kader van Open Monumentendag. Zo organiseert de Historische Kring Liemeer op zondag 11 september een rondgang langs diverse kerken en monumenten in de kernen Nieuwveen en Zevenhoven. Informatie hierover kunt u krijgen in de Oudheidkamer van de Historische Kring Liemeer aan de Kerkstraat 31 in Nieuwveen. Hier is zondagmiddag vanaf 12.00 uur een routebeschrijving met toelichting van de gebouwen beschikbaar. Niet alle kerken en gebouwen zijn ook binnen te bezichtigen, maar de wetenswaardigheden ervan zijn wel in de routebeschrijving opgenomen. U kunt in de Oudheidkamer, naast de vaste collectie, ook een expositie bekijken over de Johannes Stichting in Nieuwveen. Meer info vindt u op www.historischekringliemeer.nl.

In Nieuwkoop bent u  welkom in de Remonstrantse kerk en in de naastgelegen Kosterij  aan de Dorpsstraat voor een bezichtiging of deelname aan een afwisselend programma. Meer informatie vindt u op www.nieuwkoop.remonstranten.nl.

De landelijke activiteiten vindt u op www.openmonumentendag.nl 

Top