Nieuws over de Regiotaxi (16-12-2015)

Dit item is verlopen op 01-01-2016.

In 2016 zijn er enkele wijzigingen in de tarieven die u betaalt voor de Regiotaxi.

Een reis met de Regiotaxi wordt gerekend in het aantal zones dat u reist plus één zone als opstaptarief. Heeft u een Wmo-beschikking en bent u jonger dan 65 jaar, dan betaalt u per 1 januari € 0,73 cent per zone. Heeft u een Wmo-beschikking en bent u 65 jaar of ouder, dan betaalt u per 1 januari € 0,48 cent per zone. Bent u OV-reiziger, dan betaalt u per 1 januari € 2,70 per zone. Voor de nachtzones tussen 01.00 en 06.00 uur wordt 1 euro toeslag per zone berekend. Voor alle bovenvermelde tarieven geldt dat deze ook gelden voor de opstapzone. Het kilometertarief, wanneer u verder wilt reizen dan de maximale 5 zones, wordt per 1 januari € 2,46. Voor reserveringen: Telefoonnummer 0900 20 22 368. Voor meer informatie over de Regiotaxi kunt u terecht op www.rthr.nl of bel klantenservice: 0900 20 22 369.

De Regiotaxi tijdens de feestdagen

Wilt u reizen tijdens de feestdagen dan is het aan te raden uw rit zeer bijtijds te reserveren! Hoe eerder u reserveert, hoe beter de vervoerder met uw wensen rekening kan houden. Als u met een grotere groep mensen reist is het zeker noodzakelijk de ritten ruim van te voren te boeken.  Vergeet ook niet uw telefoonnummer van het adres waar u vertrekt (zowel voor de heen- als terugreis) door te geven; u wordt dan gebeld op het moment dat de taxi eraan komt. Tijdens de jaarwisseling stopt het Regiotaxivervoer op 31 december om 22.00 uur en start weer op 01 januari om 1.00 uur.

Afbellen ritten in vakantietijd of bij ziekte

Ritten die u regelmatig maakt kunt u tot een jaar van te voren reserveren. Dat heeft als voordeel dat u niet steeds opnieuw een rit hoeft te reserveren en de vervoerder kan ruim van te voren rekening houden met uw vervoer. Wanneer u, bijvoorbeeld door vakantie of ziekte geen gebruik wilt maken van een vooraf geboekte rit, belt u deze dan alstublieft tijdig af. Hierdoor voorkomt u dat de taxi voor niets bij u voor de deur staat, de vervoerder hierdoor extra kosten maakt en eventueel meerijdende klanten voor niets om moeten rijden.

Ophaalpunten Breestraat en Station Ophaalpunten

Er bestaat een aantal Regiotaxi-ophaalpunten waar u geniet van een verkorte wachttijd van een half uur. U treft deze in Leiden aan de achterzijde van het station, in de Breestraat, en op het Bevrijdingsplein; in Leiderdorp bij de bushalte van het Winkelhof en bij winkelcentrum de Aarhof in Alphen a/d Rijn.

Automatische incasso

Wanneer u liever niet met contant geld op zak reist of dit simpelweg onhandig vindt, kunt u ervoor kiezen om de ritprijs via automatische incasso van uw rekening af te laten schrijven. Indien u hierin geïnteresseerd bent, neemt u dan telefonisch contact op met de klantenservice van de Regiotaxi: 0900 - 20 22 369.

Uw Wmo-vervoerspas

Wanneer u reist met de Regiotaxi, dient u uw Wmo-vervoerspas bij u te hebben (behalve wanneer u OV-reiziger bent uiteraard). De chauffeur moet uw pas scannen om uw rit correct uit te kunnen voeren. Uw Wmo-vervoerspas is geen jaarlijkse pas, maar geldig voor de gehele contractperiode, zolang u van de gemeente een vervoersvergoeding ontvangt. Wanneer u uw pas bent kwijtgeraakt kunt u een nieuwe aanvragen. U kunt u hiervoor contact met ons opnemen via telefoonnummer 14 0172.

Ritreservering vanuit ziekenhuizen

Wanneer u vanuit een ziekenhuis in de regio (Leiden, Leiderdorp, Alphen aan den Rijn + de LUMC-polikliniek in Lisse) een retourrit reserveert kan dat al vanaf een half uur voor de gewenste vertrektijd. Dit geldt niet voor ziekenhuizen die buiten de regio gelegen zijn zoals in Leidschendam-Voorburg of Den Haag. Voor die plaatsen geldt een vooraanmeldtijd van minstens een uur voor de gewenste vertrektijd.

Meer informatie

Voor meer informatie en cijfers, ook voor het downloaden van de nieuwsbrief kunt u terecht op http://www.hollandrijnland.net/regiotaxi. De algemene informatiebrochure kunt u verkrijgen via het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland, postbus 558, 2300 AN Leiden. Tel: (071) 52 39 067. Ook is er een folder over de Regiotaxi en de Wmo; deze kunt u aanvragen bij de gemeente via telefonnummer 14 0172 of ophalen in het gemeentehuis in Nieuwveen. Een rit reserveren kunt u doen via het nummer 0900 - 20 22 368 (lokaal tarief) of www.rthr.nl. Voor meer informatie, vragen of klachten kunt u bellen met de klantenservice: 0900 - 20 22 369 (lokaal tarief). De klantenservice is op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar. Voor ritreserveringen kunt u 24 uur per dag bellen.

Top