Nieuwkoop gaat voor groengoud (25-02-2016)

Dit item is verlopen op 10-03-2016.

Wordt Nieuwkoop het groenste dorp van Nederland? De gemeente Nieuwkoop doet dit jaar mee aan de nationale groencompetitie.

In deze competitie van de stichting Entente Florale strijden gemeenten om de titel ‘groenste dorp’ of ‘groenste stad’ van Nederland. De drie andere dorpen die de groencompetitie aangaan met Nieuwkoop zijn Stevensweert, Beek en Donk en Beuningen.

Jurering

Voor de wedstrijd beoordeelt een speciale vakjury de gemeente op zes punten: visuele en ruimtelijke kwaliteit, cultuurhistorisch erfgoed, cultuurgroen en buiteninrichting, natuur en landschap, recreatie en toerisme en duurzaamheid en milieu. De vakjury maakt in mei een rondgang door Nieuwkoop. Daarbij worden de mooie en bijzondere plekken in en rond Nieuwkoop bezocht. De winnaar van de groencompetitie wordt bekendgemaakt in september, op de Nationale Groendag. Kijk voor meer informatie over de groencompetitie op http://www.vitalegroenestad.nl/Groencompetitie.

Op zoek naar de mooiste plekjes van Nieuwkoop

Natuurlijk gaat Nieuwkoop voor goud! Hierbij vraagt de gemeente u om hulp. Als inwoner van de gemeente Nieuwkoop weet u als geen ander waar de groene, mooie en duurzame plekjes bij u in de buurt liggen. Vertel ons welke plekken wij zeker niet mogen vergeten bij de jurering. Dat doet u door het invullen van de korte vragenlijst: http://redirect.netq.nl/ententeflorale

Top