Nieuwjaarsontmoeting gemeente Nieuwkoop (live verslag) (02-01-2018)

Dit item is verlopen op 16-01-2018.

Volg de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente Nieuwkoop live via dit blog.

19.30 uur: Muzikaal onthaal

De nieuwjaarsontmoeting van de gemeente is begonnen. Buiten worden de gasten enthousiast onthaald door het koor ‘Jorien and friends’. Binnen verwelkomt de band ‘Ouwe bekenden’ de gasten. Om 20.00 uur zal burgemeester Frans Buijserd de nieuwjaarsontmoeting officieel openen. De hapjes worden vanavond verzorgd door statushouders en nieuwe Nederlanders uit de gemeente! 

  

20.00 uur: Welkom

Samen met inwoners blikken we terug op 2017 en kijken we vooruit naar 2018.

20.30 uur: Thomasvaer en Pieternel

Thomasvaer en Pieternel zijn ook weer van de partij. Op ludieke wijze nemen zij de gemeentelijke politiek op de hak! Nog eens nalezen? De tekst kunt u hieronder downloaden.

21.05 uur: Vrijwilligersprijs

Jan Pieterse uit Zevenhoven is gekozen tot vrijwilliger van het jaar 2017. Wethouder Annette Pietersen overhandigt hem een fraai bronzen beeldje. Jan Pieterse ontvangt de prijs vanwege zijn inzet op veel uiteenlopende gebieden waaronder zijn vrijwilligerswerk bij: voetbalvereniging S.V.Z., basisschool De Diamant, het K.B.O.-klussenteam, Ipse de Bruggen en Tafeltje Dekje. Niet alleen al deze verenigingen/instellingen konden op de steun van Jan rekenen, ook voor buurtgenoten staat hij klaar. Met de keuze voor Jan Pieterse spreekt het Comité Vrijwilligersprijs Nieuwkoop ook haar waardering uit voor de inzet van de vele andere vrijwilligers die de gemeente Nieuwkoop rijk is!

Wethouder Annette Pietersen: ”Ik ben er trots op dat de inspanning van deze mensen door dorpsgenoten gezien wordt en dat zij elk jaar weer actief worden voorgedragen om toch een keer in de spotlight te staan.”

Als eerste jeugdvrijwilliger is Amber Hoogeveen uit Ter Aar gekozen. Zij ontvangt uit handen van wethouder Annette Pietersen een schitterend glazen beeldje en een stimuleringsprijs van € 250,00. Amber mag zelf beslissen naar welke Nieuwkoopse vereniging(en) het bedrag gaat. Het totale bedrag mag aan één vereniging gegeven worden maar het bedrag kan ook verdeeld worden over meerdere verenigingen. Amber Hoogeveen is genomineerd door SchaatsTrainingsGroep Ter Aar. Zij ontvangt de prijs vanwege haar inzet bij deze club, haar inzet bij de KinderVakantieSpelen Ter Aar en bij scouting Welverro in Langeraar.

“Met haar 17 jaar symboliseert zij alle jeugdvrijwilligers in onze gemeente, zonder wie de vele verenigingen en clubs die Nieuwkoop rijk is, niet kunnen floreren. Zij is een voorbeeld en tegelijkertijd een stimulans voor vele jongeren.” 

21.20 uur: Huldiging sporters

Wethouder Guus Elkhuizen huldigt de sportkampioenen die de gemeente Nieuwkoop rijk is.

Ereburger Jetze Plat en zeilers Klaas 't Hoen en Brechtje van der Werf werden door hem in het zonnetje gezet omdat zij in hun sport in 2017 een of meerdere kampioenschappen op hun naam wisten te schrijven. Voetballer Jens Toornstra kon vanavond niet aanwezig zijn. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

22.15 uur: Einde nieuwjaarsontmoeting

De nieuwjaarsontmoeting is ten einde. Allen hartelijk dank voor uw aanwezigheid en alle goeds gewenst voor 2018! De speeches van vanavond kunt u hieronder downloaden.

Top