Nieuwjaarsontmoeting druk bezocht (02-01-2017)

Dit item is verlopen op 16-01-2017.

Op de tweede dag van het nieuwe jaar organiseert de gemeente Nieuwkoop haar nieuwjaarsontmoeting. 

In een volle raadzaal hield burgemeester Frans Buijserd zijn nieuwjaarstoespraak.

Sport

Wethouder Guus Elkhuizen huldigde enkele sportkampioenen. Vier twirlsters en een snelwandelaar werden door hem in het zonnetje gezet omdat zij in hun sport een landelijk dan wel Europees kampioenschap op hun naam wisten te schrijven. Zij ontvingen een tekening van de Nieuwkoopse kunstenaar Mark Dolk, die hij maakte aan de hand van een foto van de kampioenen.

vlnr: Iris Sassen, Roos den Besten, Rob Tersteeg, Guus Elkhuizen, Femke Janmaat en Celina Byrne

Vrijwilliger van het jaar 2016

Wethouder Paul Platen viel de eer te beurt de vrijwilliger van 2016 bekend te maken. 

De heer Evert van 't Wout uit Zevenhoven werd onder valse voorwendselen naar het gemeentehuis gelokt. Als EHBO'er bracht hij het eerste gedeelte van de nieuwjaarsontmoeting door in een daarvoor ingerichte EHBO-post. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om het in het gemeentehuis aanwezige AED apparaat aan een grondige inspectie te onderwerpen! 

Naast EHBO'er is hij op vele terreinen actief als vrijwilliger in Zevenhoven en omstreken. 

Wethouder Platen overhandigde hem een fraai bronzen beeldje met de titel Chapeau! Het beeldje wil zeggen: "Een diepe buiging en mijn hoed af voor alles wat is bereikt", het is gemaakt door kunstenaar Frank Boogaard.

De heer Van ‘t Wout ontvangt de prijs vanwege zijn inzet op vele uiteenlopende gebieden o.a.  voor de Stichting Jumbo Run Nederland (deze stichting organiseert toertochten voor kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking), hij neemt deel aan de jaarlijkse rit georganiseerd voor de bewoners van Ipse De Bruggen, de EHBO-vereniging in Nieuwveen en Zevenhoven, de dorpsmarkt in Zevenhoven, de Hervormde kerk in Zevenhoven, zorg voor naaste buren. Maar ook voor anderen in de gehele gemeente neemt hij geheel vrijwillig en ongevraagd verzorgende en ondersteunende taken op zich.

Met de keuze voor de heer Van ‘t  Wout spreekt het Comité Vrijwilligersprijs Nieuwkoop ook haar waardering uit voor de inzet van de vele andere vrijwilligers die de gemeente Nieuwkoop rijk is!

Thomasvaer en Pieternel 

Thomasvaer en Pieternel waren ook weer van de partij. Op ludieke wijze namen zij de gemeentelijke politiek op de hak! U kunt het hier nog eens nalezen.

Hapjes

De hapjes tijdens de nieuwjaarsontmoeting werden verzorgd door enkele Nieuwkoopse statushouders.

 

Top