Nieuwe website! (04-08-2015)

Dit item is verlopen op 14-08-2015.

De gemeente Nieuwkoop heeft een nieuwe website. Voor deze nieuwe website zijn we op de stoel van de bezoeker gaan zitten: wat wilt u als bezoeker nu echt op de website vinden in plaats van: wat willen wij als gemeente graag vertellen? De website is nu ook goed toegankelijk gemaakt voor tablets en smartphones.

De nieuwe website is een van de activiteiten op weg naar een nog betere dienstverlening. Mede dankzij de hulp van diverse inwoners, ondernemers, dorpsraden en raadsleden hebben we de website kunnen testen in het gemeentehuis. Met behulp van de testresultaten hebben we belangrijke aanpassingen kunnen doen. Dank daarvoor!

Op verschillende manieren is onderzocht aan welke informatie u behoefte heeft. Het gaat niet meer om het zenden van zo volledig mogelijke informatie, maar om het optimaal organiseren van de dienstverlening. Dit levert een overzichtelijke website op, waar u snel en gemakkelijk uw weg vindt. Bovendien bieden we op deze website steeds meer online mogelijkheden, zodat u niet alleen informatie kunt vinden, maar ook direct zaken kan doen met de gemeente.

Groeimodel

De nieuwe website is een groeimodel en zal verder worden doorontwikkeld, zodat het digitale kanaal steeds meer mogelijkheden biedt. Ons doel is dat u steeds meer zaken direct via de website kunt afhandelen. Wij informeren u zodra u nieuwe mogelijkheden kunt gebruiken.

Ook voor tablet en smartphone

Steeds meer mensen bezoeken de gemeentelijke website via een tablet of smartphone. De gemeente Nieuwkoop heeft er daarom voor gekozen om een website te maken met een responsive design. Dit betekent dat de weergave van de website zich automatisch aanpast bij verschillende resoluties (desktop, laptop, tablet, smartphone).

Praktische informatie

Hoewel de website zo zorgvuldig mogelijk is opgebouwd, kan er altijd iets mis gaan bij het live gaan. De komende dagen worden alle webpagina’s nog een keer gescreend op eventuele foutjes in koppelingen en links. We lossen eventuele fouten dan zo snel mogelijk op. Valt u iets op, dan kunt u dat melden via communicatie@nieuwkoop.nl

Wellicht staat ook nog niet alle informatie online die u misschien zoekt. Heeft u tips voor zaken die u graag online wilt zien? Laat het ons weten via communicatie@nieuwkoop.nl

Wat vindt u van onze nieuwe website?

Laat ons weten wat u vindt van de nieuwe website! We horen graag uw mening, zowel positief als negatief. Met uw bevindingen kunnen we de website -daar waar mogelijk- nog beter laten aansluiten op uw wensen en behoeften. Ook dat kunt u melden via communicatie@nieuwkoop.nl.

De oude website is nog te raadplegen via het webarchief.

Top