Nieuwe milieustraat: één centrale plek (03-11-2017)

Dit item is verlopen op 18-11-2017.

Op Schoterhoek II in Nieuwveen wordt volop gebouwd aan de nieuwe milieustraat. Een centrale plek waar u terecht kunt voor het inleveren van verschillende soorten afval.

Meer service, ruimere openingstijden

De nieuwe Milieustraat gaat de huidige afvalbrengstations in Nieuwkoop en Ter Aar vervangen. Deze zijn te klein geworden en verouderd. Op de nieuwe Milieustraat kunnen we u nog beter van dienst zijn: het heeft een centrale ligging, we breiden de openingstijden uit en er is betere afvalscheiding mogelijk. De milieustraat is overzichtelijk ingericht zodat u eenvoudig uw afval gescheiden kwijt kunt en er een snelle doorstroming is. Ook voor wachtende voertuigen is meer plek. U kunt in totaal 21 soorten afval kwijt in de milieustraat. De buitendienst volgt op dit moment diverse opleidingen, zodat zij u straks van dienst kunnen zijn.

Bouw van de milieustraat

Modulo Milieustraten bouwt de milieustraat. Er wordt modulair gebouwd. Dit betekent dat er betonnen elementen gebruikt worden die altijd we altijd kunnen aanpassen, verplaatsen of hergebruiken (denk aan Lego). Dit is handig als we in de toekomst bijvoorbeeld nog meer soorten afval willen scheiden. De bouw van de milieustraat ligt op schema. We streven ernaar om de milieustraat in januari 2018 te openen.

Top