Lokale winkeliers verdienen onze steun (23-04-2017)

Dit item is verlopen op 07-05-2017.

Vrijdag 7 april heropenden wethouder Paul Platen en verkoopadviseur Corry de winkel van Tuijn Optiek aan het Reghthuysplein in Nieuwkoop. De optiekwinkel is al jaren een bekend gezicht in Nieuwkoop. Met de verbouwing is de winkel klaar voor de toekomst met een moderne look. Een mooie gelegenheid om de wethouder een aantal vragen te stellen over de toekomst van onze winkelgebieden.

De laatste jaren waren er veel ontwikkelingen rondom het Reghthuysplein. Is het plein nu klaar?

“Het plein is nog niet af. Er ligt een plan klaar, ‘Cope Kwartier’, dat de open ruimte naast zalencentrum De Rank invult en de oude ‘Benza locatie’ (Dorpsstraat 103) herontwikkelt. Voor deze ontwikkeling sloot de gemeente in oktober 2016 een overeenkomst met Vastgoed GCM.”

Inwoners vinden wel eens dat er meer leuke winkels op het plein moeten komen. Hoe blijft winkelen in kleine dorpen aantrekkelijk?

“Diezelfde vraag heb ik voorgelegd aan de ‘werkgroep detailhandel’. In deze werkgroep zitten detaillisten vanuit de drie grootste winkelkernen in onze gemeente plus een vertegenwoordiging van de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (V.O.N). De gemeentelijke organisatie ondersteunt deze groep. De werkgroep brengt momenteel de sterke en zwakke punten van de winkelgebieden in Nieuwkoop in kaart. Dat doen zij samen met het landelijk platform ‘de Nieuwe Winkelstraat’. Vanuit dit onderzoek stellen zij een concreet actieplan op. Daarin staat wat er nodig en wenselijk is om de winkelgebieden aantrekkelijk en toekomstbestendig te houden. Platen vervolgt: ‘Een aantrekkelijk winkelgebied is belangrijk voor ondernemers én vastgoedeigenaren. Ook eigenaren hebben belang bij een gevarieerd en aantrekkelijk winkelassortiment dat de leefbaarheid vergroot. Het is daarom belangrijk dat ook vastgoedeigenaren zich aansluiten bij ‘De Nieuwe Winkelstraat’.

Hoe ziet u de toekomst van de detailhandel in onze gemeente?

“Ik ben heel benieuwd wat de werkgroep detailhandel mij gaat adviseren. Dat advies komt nog voor de zomer. Naar mijn mening zijn voor de toekomst van de detailhandel drie zaken in ieder geval van belang. Iedere ondernemer moet continue bezig zijn met zijn/haar toekomst: stilstaan is achteruitgang. Voor een levendig winkelgebied zie ik samenwerking tussen ondernemers als een belangrijke voorwaarde. En ten slotte: lokale winkeliers verdienen de steun van lokale consumenten; van ons dus!”

Top