Kunstenaars Brugspin exposeren in het gemeentehuis (14-08-2015)

Dit item is verlopen op 25-09-2015.

De schilders en keramisten van atelier De Brugspin uit Ter Aar exposeren van 11 augustus t/m 24 september 2015 in het gemeentehuis van Nieuwkoop, aan het Teylersplein 1 in Nieuwveen.

De Brugspin is een atelier en winkel waar mensen werken met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Het atelier staat aan het Lindenplein in Ter Aar en heeft een kaarsenmakerij, keramiek- en een schilderafdeling. In de aangrenzende winkel worden de zelfgemaakte producten verkocht en geëxposeerd.
In totaal werken hier 28 deelnemers. Zij beschikken over creatieve en kunstzinnige interesse en hebben talent voor tekenen, schilderen en het werken in keramiek.
Door middel van professionele en deskundige begeleiding uit zowel de zorg als de kunstwereld, wordt er gewerkt aan de creatieve ontwikkeling: begeleiding, stimulering waar mogelijk en ontplooiing op creatief gebied. Dit wordt specifiek op het niveau van de deelnemer gedaan, waarbij de eigenheid, originaliteit en oorspronkelijkheid van de deelnemer behouden dan wel bevorderd wordt.

De kunstenaars van wie werken in het gemeentehuis getoond worden zijn:

Henk Berendse, Ann Bijsterbosch, Marian de Block, Jacintha Brugman, Irene Damen (zij schilderde het schilderij hieronder) Kevin Ganzevles (hij maakte het keramische werk op de foto hieronder), Jasper Gersen, Madelon van der Haven, Simone Heemskerk, Linda Oosterlaken, Mark Ridder en Marijke Verkerk.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

In de periode van 11 tot 21 september maken de schilderijen in de raadzaal even plaats voor een tijdelijke expositie in het kader van de Open Monumentendagen.

Top