Kunst leeft; ook bij Nieuwkoopse jeugd (14-11-2017)

Dit item is verlopen op 28-11-2017.

Onze mooie gemeente staat onder andere bekend om haar vele kunstenaars. Kunst leeft, ook bij de Nieuwkoopse jeugd. Dat blijkt uit het leuke kunstproject voor de jeugd van Stichting Kunstpromotie Groene Hart.

Sinds 1998 organiseert de stichting iedere twee jaar de Groene Hart Kunstprijs. Zowel professionals als amateurs dingen dan met hun kunstwerk mee naar een mooie prijs. Dit jaar, de tiende editie, is voor het eerst ook een kunstproject opgezet voor kinderen van de Nieuwkoopse basisscholen. En met succes. Maar liefst 11 groepen 4/5 en 6/7 uit de hele gemeente doen mee.

Elke groep is onder begeleiding van een eigen professionele kunstenaar aan de slag gegaan met een ‘klassenkunstwerk’ binnen het thema ‘Licht, Leven, Landschap’. Een vakjury beoordeelt de kunstwerken. Deze werken worden vervolgens ook echt geëxposeerd. En dat is best spannend!  De expositie wordt heel gevarieerd met schilderwerk, textiele kunst, beeldhouwwerk etc. U kunt de kunstwerken van de jonge kunstenaars tot en met 2 december bekijken in De Stal van Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwveenseweg 59 Nieuwkoop.

Top