Kinderen kiezen speeltoestellen (29-05-2017)

Dit item is verlopen op 19-06-2017.

Op maandag 15 mei was het zover, de kinderen uit Nieuwveen mochten hun favoriete speelplaats uitkiezen voor in woonwijk De Verwondering. Er komt een speelplaats voor de jonge kinderen aan de zijde van de straat Liguster en een speelplaats voor de oudere kinderen met een voetbalveldje in het park.

Er was veel belangstelling! Er zijn veel bewoners op de inloopmiddag geweest waar bijna zeventig stemmen zijn uitgebracht. De stemmen zijn geteld en de meerderheid heeft gekozen voor ontwerp B bij de speelplaats voor kleine kinderen. De speelplaats met het glijbaanhuisje, de bandenschommel en duikelrek.
Bij de speelplaats in het park voor de groter kinderen is gekozen voor het klimparcours met de vogelnestschommel, duikelrek en junglebos met touwbrug, klimstam, slingertouwen en glijbaan. 
In de bijlage treft u de winnende ontwerpen aan zodat u ze nog eens kan bekijken. 

Planning

De levertijd van de speeltoestellen is gemiddeld acht weken. Helaas gaat de leverancier het niet redden om voor de zomervakantie de speelplaats aan de leggen. In de zomer is de fabriek van de leverancier drie weken gesloten. We verwachten dat de kinderen begin september in de nieuwe speeltuinen kunnen spelen! De trekpont (wat overigens niet aangelegd wordt als speeltoestel, maar als oversteek voor een rondje golfbaan) wordt rond half juli aangebracht.

Top