Ik val op! (19-10-2015)

Dit item is verlopen op 01-11-2015.

Op zaterdag 31 oktober 2015 wordt de jaarlijkse fietsverlichtingsactie in onze regio gehouden. Fietsers kunnen die dag ook in onze gemeente bij de plaatselijke rijwielhandelaren hun verlichting gratis laten controleren.

Als reparatie nodig is, hoeft er alleen voor het materiaal betaald te worden; er wordt dus geen arbeidsloon gerekend. In de week na de actie, van 2 tot en met 7 november, geven de rijwielhandelaren nog 10% korting op reparatie van de verlichting en verlichtingsmaterialen.

Als het langer donker is, is het belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Fietsen in het donker zonder licht is gevaarlijk en laat andere weggebruikers schrikken. Bovendien kun je er een boete van  € 55,-- voor krijgen.

De fietsverlichtingsactie is een initiatief van de regiogemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en  Nieuwkoop, de politie, de Fietsersbond Alphen aan den Rijn e.o. en Veilig Verkeer Nederland afdeling Alphen aan den Rijn. Kijk voor meer informatie op: www.fietsersbondalphenaandenrijn.nl

Deelnemende rijwielhandelaren in de gemeente Nieuwkoop:

Top