Hoe staat het met het IKC-en sporthal Ter Aar? (04-05-2018)

Dit item is verlopen op 25-05-2018.

Architectenbureau De Zwarte Hond uit Rotterdam startte in januari het ontwerpproces voor het gebouw. In nauw overleg met de scholen, kinderopvang, bibliotheek, CJG en omwonenden wordt er druk geschetst en gerekend.

Het is een uitdagende opdracht. Naast de vele partners die allemaal een passende en prettige ruimte nodig hebben en het horeca gedeelte, moet het gebouw ook passen bij Ter Aar. En natuurlijk voldoen aan de gewenste duurzaamheidseisen. We verwachten dat er rond de zomerperiode een voorlopig ontwerp klaar is. 

Landschapsarchitect ook aan de slag

Het project IKC Ter Aar – Sporthal heeft een grote impact voor Ter Aar. Naast de aanpassingen aan de sportvelden (inmiddels klaar) en de bouw van het pand, moet ook het openbaar gebied rondom het gebouw opnieuw worden ingericht. We hebben landschapsarchitect Felixx opdracht gegeven om een inrichtingsplan te maken. Dit plan betreft het gebied direct rondom het IKC met sporthal tot aan het Argonnepark, een deel van de Vosholstraat en de Westkanaalweg. Op deze manier wordt het IKC -Sporthal gebied op een mooie manier verbonden met het Argonnepark en de omliggende woonwijken. Felixx gaat ook aan de slag met het verkeerskundig ontwerp. Binnen het IKC-Sporthal gebied komt een vrijliggend fietspad en parkeerplaatsen voor de bezoekers van het gebouw, inclusief een kiss-and-ride-zone voor de school. De resultaten presenteren we tijdens een inloopbijeenkomst. Er is nog geen datum bekend, maar waarschijnlijk is dit nog voor de zomervakantie. 

Top