Het nieuwe Meijepad (16-11-2015)

Dit item is verlopen op 30-11-2015.

Het Meijepad in Nieuwkoop wordt opgeknapt en verbreed. Er komt een fietspad met daarnaast een wandelpad.

Door fietsers en wandelaars van elkaar te scheiden en het fietspad te verbreden, wordt het veiliger en kunt u nog meer genieten van de mooie natuur. Het wandelpad ligt voor een deel langs het fietspad en krijgt ook een avontuurlijk vlonderpad over het water. Vanaf het vlonderpad hebben de wandelaars een uniek zicht over de plassen!

Fiets- en wandelpad" "

Het fietspad wordt verbreed naar 1,75 meter en bestaat uit betonplaten. Het huidige pad van asfalt wordt eruit gehaald en de fundering wordt opnieuw aangebracht zodat het fietspad niet verzakt. De wandelstrook wordt ongeveer anderhalve meter breed en is half verhard. Tot de brug bij het Meijestrand ligt de wandelstrook naast het fietspad. Vanaf dit punt gaat het wandelpad over in een bijna 800 meter lang vrijliggend vlonderpad over de Nieuwkoopse Plassen tot aan het ‘vaste land’ in De Meije. Vanaf dit punt liggen wandel en fietspad weer naast elkaar tot aan ‘Piet Potlood’. Het vlonderpad is bijna 1,50 meter breed en krijgt aan beide zijden  leuningen. De provincie Zuid-Holland heeft een subsidie toegekend voor dit project.

Kwakelbrug

Het werk wordt gecombineerd met het opknappen van de Kwakelbrug, halverwege het fietspad. Delen van de Kwakelbrug worden vervangen. Onder andere de aanloop naar de brug wordt wat langer zodat de brug wat minder steil wordt. Aan het uiterlijk van de brug verandert niets, de karakteristieke uitstraling blijft behouden. Varen onder de brug door is tijdens de werkzaamheden beperkt mogelijk.

Uitvoering

Vanaf eind 2015 / begin 2016 begint Multi-tuin en Landschap uit Driebruggen met het werk  aan het fiets- en wandelpad en de Kwakelbrug. In maart moeten de werkzaamheden afgerond zijn want dan begint het recreatieseizoen. Het vlonderpad wordt aangelegd door De Rijk B.V. uit Leimuiden. Zij voeren de werkzaamheden vanaf het water uit. Het Meijepad is tijdens de werkzaamheden toegankelijk voor fietsers en wandelaars. Er is wel hinder op het fietspad. Fietsers moeten af en toe af stappen. Het kan ook voorkomen dat u een aantal minuten moet wachten tot u langs de werkzaamheden kunt fietsen of lopen.

BouwApp

Blijf via de ‘BouwApp’ op de hoogte van de het project. Er worden regelmatig berichten geplaatst met actuele informatie over de werkzaamheden.Volg de volgende stappen om project Meijepad met de BouwApp te volgen:

  1. Download de BouwApp in de appstore (Android, Windows of Apple).
  2. Ga naar ‘zoek projecten’
  3. Zoek op ‘Reconstructie Meijepad’
  4. Selecteer project
  5. Klik op ‘toevoegen aan favorieten’

foto Leo Drughorn

Top