HartveiligWonen (04-07-2016)

Dit item is verlopen op 18-07-2016.

Een hartstilstand kan iedereen op elk tijdstip en op elke plek overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn.

Prettig om te weten dat hulp dan heel dichtbij is. Natuurlijk wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de cruciale eerste zes minuten arriveren. Met HartveiligWonen worden vrijwilligers uit de nabije omgeving opgeroepen om direct naar het slachtoffer te gaan en eerste hulp te verlenen totdat de ambulance arriveert. Deze vrijwilligers hebben hiervoor een reanimatietraining gevolgd en kunnen een AED bedienen. Een goed initiatief waarmee de kans op overleven voor een slachtoffer wordt vergroot. 

In onze gemeente is een aantal gebieden waar de aanrijtijd van de ambulance langer is dan gemiddeld. Juist voor deze gebieden is het belangrijk dat veel vrijwilligers zich aansluiten bij deze vorm van burgerhulpverlening. Iedereen die woont en/of werkt in onze gemeente kan zich opgeven als vrijwilliger en draagt daarmee bij aan de veiligheid en gezondheid van onze inwoners. Wilt u meer weten over deze vorm van burgerhulpverlening? Kijk kan op www.hartveiligwonen.nl of bel 088-6254200 en laat u informeren over deze bijzondere vorm van burenhulp.

Top