Groot onderhoud Kaagbaan Schiphol (17-03-2017)

Dit item is verlopen op 24-05-2017.

Vanaf zaterdag 18 maart 2017 tot en met woensdag 24 mei 2017 wordt er groot onderhoud verricht aan de Kaagbaan op Schiphol.

In deze periode wordt de landingsbaan niet gebruikt, waardoor vliegtuigen vanaf andere banen zullen stijgen en op andere banen zullen landen. Dit geeft op andere plekken geluidhinder dan u gewend bent. Vanaf donderdag 25 mei 2017 tot dinsdag 13 juni 2017 wordt de Kaagbaan alleen ’s nachts niet gebruikt. Ook dan is er op andere plekken meer geluidhinder dan normaal.

Geluidhinder

Tijdens de sluiting is er vooral geluidhinder vanwege het extra gebruik van de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan. Dit betekent voor de Leidse regio meer vliegverkeer in de richting West-Oost, in plaats van Zuid-Noord. Voor de nacht geeft het gebruik van de Zwanenburgbaan naar verwachting extra overlast in het Groene Hart.

Het aantal banen dat gebruikt wordt is vooral afhankelijk van het verkeersaanbod. Het weer, de milieuregels en verstoringen in de baanbeschikbaarheid bepalen welke banen worden gebruikt. Het is afhankelijk van het baangebruik welke gebieden meer of minder belast worden tijdens het onderhoud.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het planning en het onderhoud van de Kaagbaan? Kijk dan op de website van Bewoners Aanspreekpunt Schiphol. Ook met vragen kunt u bij hen terecht via telefoonnummer 020-6015555.

Top