Groene Hart start petitie ikstemvoorstilte.nl (08-09-2017)

Dit item is verlopen op 22-09-2017.

Schiphol wil het aantal jaarlijkse vluchten verder uitbreiden van 500.000 naar 600.000. Werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft het zelfs over 800.000 vluchten. Wethouders in het Groene Hart voelen de bui al hangen en startten met het opzetten van koptelefoons een ludiek protest.

Guus Elkhuizen: “Wij willen Schiphol de groeiplannen niet ontzeggen. De luchthaven is een motor voor de nationale economie, en als de economie in de lift zit willen meer mensen met vakantie. De een na de andere prijsvechter vestigt zich op Schiphol.”

Dit jaar verwacht Schiphol de 500.000 vluchten te bereiken en daarmee de grens van de tot 2020 toegestane groei. “Bij verdere uitbreiding kijken ze ongetwijfeld naar aanvliegroutes tussen woningen en dorpen: de stiltegebieden in het Groene Hart, terwijl het daar nu al in toenemende mate een oorverdovende herrie is.” Naast de geluidsoverlast speelt ook veiligheid een rol. “We willen voorkomen dat we over een aantal jaar, als de uitbreiding wellicht een feit is, onszelf kwalijk nemen dat we niet eerder in actie gekomen zijn.”

De deelnemende gemeenten willen met de actie bereiken dat de overheid, als grootaandeelhouder van Schiphol, niet alleen kijkt naar het dividend op korte termijn. Ze willen dat de Rijksoverheid een visie op Schiphol ontwikkelt voor de toekomst. Wilt u deze actie ondersteunen? Ga naar www.ikstemvoorstilte.nl en teken de petitie.

Top