Grenzeloos wandelen door de regio! (11-07-2016)

Dit item is verlopen op 25-07-2016.

Donderdag 30 juni hebben bestuurders van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude de eerste paal  geslagen van een nieuw regionaal wandelnetwerk: het netwerk Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude.  

Wandelaars kennen geen grenzen. Daarom besloten de vier gemeenten om samen te werken aan een nieuw wandelnetwerk. Door het netwerk kunnen wandelaars eenvoudig een route volgen en genieten van het mooie landschap. Ook kunnen er themaroutes worden gevolgd of bezoekjes worden gebracht aan boerderijwinkels. Met het netwerk worden omliggende wandelgebieden ook bereikbaar. ‘We kunnen nu zo doorwandelen naar de Ommelanden’ aldus wethouder Kees van Velzen van Alphen aan den Rijn. Burgemeester Frans Buijserd. “Met dit knooppuntensysteem kun je starten waar je wilt en zelf bedenken hoe ver of hoe lang je wilt lopen. Het is prachtig dat ook nieuwe natuurgebieden zoals de Groene Jonker en de Ruygeborg straks onderdeel van het netwerk zijn ”.

Op alle belangrijke locaties in het netwerk worden startpanelen geplaatst. Op de routes komen knooppuntpalen, zodat wandelaars zelf kunnen bepalen hoe ver zij willen lopen en welke routes zij met elkaar willen verbinden. In totaal gaat het om circa 450 kilometer wandelnetwerk. Daarvan is een groot deel nieuw aan te leggen. Het is de bedoeling dat het netwerk in het voorjaar 2017 helemaal klaar is voor gebruik.  Meer informatie kunt u vinden op www.boerenlandwandelen.nl.  De Provincie Zuid-Holland subsidieert het netwerk.

Top