Goed idee voor uw dorp? (23-12-2017)

Dit item is verlopen op 06-01-2018.

De gemeente Nieuwkoop stimuleert goede initiatieven voor en door inwoners. De gemeente stelt geld beschikbaar om deze initiatieven te ondersteunen. De stichting Aardamse braderie ontving een mooi bedrag van de gemeente.

Hoe krijgen we meer levendigheid in Ter Aar? Met die vraag gingen Erik Swaab, Peter Veenhuis en Pieter de Vries in januari met elkaar om de tafel zitten. Dat resulteerde 12 april 2017 in de oprichting van de Stichting Aardamse Braderie.

De initiatiefnemers: “De winkeliers hadden al verschillende initiatieven genomen zoals een zomermarkt en de moonlightshopping. Wij willen de braderie die in het verleden op de vrijdag na hemelvaart werd gehouden nieuw leven inblazen, maar dan op de zaterdag. Welke activiteiten er allemaal komen is nog niet bekend maar in ieder geval kunnen ook de Ter Aarse verenigingen laten zien wat zij te bieden hebben. Wij hebben al een gesprek gehad met de dorpsraad en ook hebben wij de sportverenigingen van Ter Aar een uitnodiging gestuurd om mee te doen. Als er belangstelling voor is willen we een veiling organiseren. De opbrengst is dan voor de verenigingen.

Met het geld dat wij van de gemeente hebben gekregen bouwden we onder andere de website www.aardamsebraderie.nl en maken we folders. Maar het geld kunnen we ook goed gebruiken voor het aanvragen van de vergunningen en alles wat er verder nodig is.

Onze eerste braderie staat gepland voor zaterdag 5 mei 2018 onder de naam Reünie/braderie. Mensen of verenigingen die een kraampje willen huren of vragen hebben kunnen een mail sturen aan info@aardamsebraderie.nl. U ontvangt dan informatie over de braderie.”

Top