Goed idee voor uw dorp: bloembollen planten (21-12-2016)

Dit item is verlopen op 04-01-2017.

Begin 2016 startte de gemeente met het ondersteunen van samenlevingsinitiatieven via het project 'Goed idee voor uw dorp'. 

Mensen met een goed idee voor hun dorp of de gemeente konden in aanmerking komen voor een bijdrage uit het samenlevingsbudget. Bijvoorbeeld ideeën op het gebied van duurzaamheid, plezierig wonen, onderlinge samenwerking en werkgelegenheid. Een van de ideeën kwam van de Dorpsraad 'Rondom de Plassen' uit Langeraar/Papenveer. Mede door een bijdrage van de gemeente zijn 13.000 narcissenbollen geplant. Grotendeels met hulp van een machine, maar langs het hertenkamp aan de Halkesstraat plantten diverse vrijwilligers van de werkgroep 'Natuur Recreatie en Water'van 'Rondom de Plassen' de bollen ouderwets met de hand. Rond half februari zal het mengsel van Engelse en Hollandse narcissen bloeien. Dan wordt ook pas duidelijk waar in Langeraar en Papenveer de bollen gepland zijn. 

In het nieuwe jaar gaat de gemeente door met 'Goed idee voor uw dorp'. Heeft u ook een goed idee? Werk die dan uit en dien hem volgend jaar in! Alle criteria en overige informatie vindt u hier

Top