Gezocht: Teamleider I&A (08-02-2016)

Dit item is verlopen op 28-02-2016.

Wil je als teamleider het verschil maken en de I&A dienstverlening van de gemeente Nieuwkoop naar een hoger plan tillen?

Wat ga je doen?

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het team Informatievoorziening & Automatisering (I&A). Het team bestaat uit twee I&A adviseurs en twee functioneel beheerders. Het team is verantwoordelijk voor de Informatievoorziening en -beveiliging, Gegevensmanagement (Basis- en Kernregistraties), Functioneel Beheer, Procesmanagement (Zaakgericht werken) en Technisch beheer (wordt volledig uitbesteed aan externe ICT leverancier).

Als teamleider wordt je de schakel tussen de gebruikersorganisatie en de externe leverancier als het gaat om nakomen van SLA afspraken en het contractmanagement. Je bent verantwoordelijk voor de resultaten van jouw team en je zorgt ervoor dat je medewerkers hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Daarnaast geef je richting aan de ontwikkeling van het team. Je bevordert de samenwerking binnen en buiten het team en je stuurt op kwaliteiten van medewerkers. Je bent een bevlogen leidinggevende met aandacht voor talentontwikkeling en talentinzet. Daarnaast draai je mee als projectleider in de diverse projecten.

Uitdagingen waar je de komende periode bij het team I&A  voor staat, zijn het leiden van de transitie van de uitbesteding van de ICT, het bewaken van de afgesproken SLA hiervan, het stroomlijnen van de werkprocessen, de verdere ontwikkeling van de adviesfunctie, het implementeren van de baseline informatiebeveiliging en het verder ontwikkelen van de digitale dienstverlening conform de bestaande beleidsplannen en in samenwerking met de verantwoordelijke vakafdelingen.

Wie ben je?

Je hebt een HBO of academisch werk- en denkniveau. Je hebt aantoonbaar leidinggevende capaciteiten en kennis van en ervaring met de diverse werkdomeinen van het team. Je volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en weet dit te vertalen in visie en richting. Je hebt ervaring met projectmatig en procesgericht werken en je beschikt over uitstekende organisatorische vaardigheden. Je weet wat er speelt in de organisatie en vertaalt ontwikkelingen uit de gemeente en de maatschappij naar het eigen team. Je beschikt over organisatiesensitiviteit, overtuigingskracht, verbindende vaardigheden en innovatief vermogen en bent in staat integraal samen te werken. Je hebt kennis en aantoonbare ervaring op de volgende gebieden:

 • Beheer van ICT infrastructuur
 • Virtualisatie (hosts/client/applicaties)
 • Applicatieontwerp concepten
 • Systeemmanagement concepten
 • Aansturing externe ICT leverancier
 • Sturing te geven (intern en extern) aan Service Level Management
 • Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten
 • Strategisch informatiebeleid
 • GEMeentelijke Model Architectuur (GEMMA)
 • Managen van projecten
 • ITILv3
 • BiSL

Als teamleider beschik je over de competenties omgevingsbewustzijn, visie en besluitvaardigheid.  Ook beschik je over de kernwaarden van de gemeente Nieuwkoop: resultaatgerichtheid, toegewijd, betrouwbaar en flexibel.

Je plek in de organisatie

Het team I&A is één van de vijf onderdelen van de afdeling Bedrijfsvoering. De afdeling Bedrijfsvoering is bij  uitstek de interne dienstverlener voor de organisatie. Naast I&A bestaat de afdeling uit de teams: Bestuurlijk Juridische Zaken, Documentaire en Facilitaire Dienstverlening, Financiën en Personeel en Organisatie. Ieder team wordt aangestuurd door een teamleider. Je werkt nauw  samen met je collega teamleiders aan de ontwikkeling van de afdeling en de organisatie. De gemeente heeft als belangrijke ambitie de dienstverlening naar de burger. Om deze doelstelling te kunnen bereiken is innovatief vermogen nodig. Het team I&A fungeert hierin als motor voor deze veranderingen en innovaties.

Ons aanbod

Wij bieden je een fulltime functie (36 uur per week). Een aanstelling van 32 uur is eventueel bespreekbaar. De functie Teamleider I&A is gewaardeerd op 11 (maximaal € 4.583,-- bruto per maand). Daarnaast krijg je voldoende ruimte om zaken verder te ontwikkelen, omdat ondanks dat de organisatie staat, we altijd streven naar verdere verbetering. Ook willen we jou ondersteunen in je verdere ontwikkeling.

Meer informatie

Een assessment kan deel uit maken van de selectieprocedure. Vragen over de functie kun je stellen aan Tanja Koekebakker, afdelingsmanager Bedrijfsvoering. Vragen over de procedure kun je stellen aan Esther de Kort, adviseur P&O. Zij zijn beide bereikbaar via telefoonnummer 140172.

Reactie

Ben jij de teamleider I&A waar wij naar op zoek zijn? Stuur dan vóór  28 februari 2016 via de website www.werkeninhetwesten.nl je brief met motivatie en cv.

Top