Fiets en tel mee! (23-08-2017)

Dit item is verlopen op 06-09-2017.

Over het gebruik van de auto en het OV is veel bekend. Maar van de meer dan 14 miljoen fietsers in ons land weten we veel minder. Daarom organiseert de Fietsersbond in samenwerking met provincies en gemeenten de Nationale Fiets Telweek.

Aan de vorige edities van de Fiets Telweek deden ruim 42.000 fietsers mee die samen meer dan 2.000.000 kilometers telden. De fietsers brachten in kaart hoe er van A naar B wordt gereden, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar knelpunten zitten. De bij elkaar gefietste informatie, leverde veel inzichten op en hebben nu al geleid tot eerste verbeteringen in het fietsnetwerk.

Ook dit jaar vindt de fiets tel week plaats. Het onderzoek gaat wel een stapje verder. Want dit jaar wordt ook onderzocht wat u van de fietsroutes vindt. U heeft de mogelijkheid om routes te beoordeling en ervaringen te delen. We trappen af met tellen tijdens de Fiets Telweek in de derde week van september maar daarna meten we verder. Want hoe meer we weten, hoe meer we onze fietspaden kunnen verbeteren. Om mee te doen aan de fiets tel week of om fietsroutes te beoordelen kunt u in de appstore de ´Fiets Tel-app’ downloaden. Meer informatie of tips? Houd dan de website www.fietstelweek.nl in de gaten en volg de fiets tel week op www.facebook.com/fietstelweek.

Top