Festival Oude Hollandse Waterlinie (20-07-2015)

Dit item is verlopen op 24-08-2015.

Tweehonderd jaar geleden werd de Oude Hollandse Waterlinie (1672-1815) opgeheven. De Nieuwe Hollandse Waterlinie kwam daarvoor in de plaats. Door het jubileum wordt de Oude Hollandse Waterlinie dit jaar in het zonnetje gezet, met als hoogtepunt een nazomerfestival in september. 

In september, van oudsher de Prinsenmaand, staan de poorten en sluizen van de Oude Hollandse Waterlinie en haar vestingsteden open voor publiek. Met het thema Beleef de Oude Hollandse Waterlinie en Prins Willem III zijn er uiteenlopende culturele en recreatieve activiteiten voor jong en oud. Zoals een mini-opera over de Waterprins, een Prinsenconcert door het Groene Hart Orkest, een straatfestival in de vestingsteden met een leger langs de linie en kinderactiviteiten. Ook kunt u historische wandelingen langs de linie maken.

De mini-opera De Waterprins - Opera 2.0 is speciaal voor deze maand geproduceerd. De reizende mini-opera doet ook Nieuwkoop aan! ‘De Waterprins’ is een ode aan De Waterlinie, de menselijke levenskracht en zijn overwinningen, zijn doorzettingsvermogen en zijn vermogen om ontberingen te doorstaan. Levendig, ontroerend, grappig en gevoelig tegelijkertijd, met een verrassende ontknoping. De operastukken bestaan uit een bijzondere combinatie van klassieke stukken en popmuziek. Zo zullen ook (jonge) toehoorders die voor het eerst kennis maken met opera, zeker genieten van het unieke muziektheater.

Stichting Groene Hart organiseert dit festival in samenwerking met de Unie van Vestingsteden in ondermeer de volgende vestingsteden: Woerden, Bodegraven, Oudewater, Nieuwkoop, Schoonhoven, Gorinchem, Leerdam, Weesp en Nieuwersluis. Een overzicht van alle activiteiten vindt u op www.oudehollandsewaterlinie.nl/prinsenmaand. Via deze site kunt u ook kaarten bestellen voor ‘De Waterprins’. De reizende opera komt 25 september in Kaleidoskoop.

Top