Feestelijke jaarwisseling in Nieuwkoop (06-01-2016)

Dit item is verlopen op 20-01-2016.

De jaarwisseling in Nieuwkoop is feestelijk verlopen, zonder grote incidenten. Over het algemeen is het nieuwe jaar in gezellige en positieve sfeer ingeluid. De politiechef spreekt zelfs van ‘de rustigste nacht aller tijden.’

In de hele regio is het aantal branden, vernielingen en vuurwerkgewonden ook dit jaar weer afgenomen door de intensieve samenwerking tussen de hulpdiensten en gemeenten. Binnen onze gemeente kwamen twee meldingen binnen van brandende containers. Daarnaast waren er 18 incidenten. Dit betrof met name vuurwerkoverlast en vernielingen. Op oudejaarsdag heeft de politie in samenwerking met de gemeente, naar aanleiding van meldingen, controles uitgevoerd op het te vroeg afsteken van (illegaal) vuurwerk.

Schade

Helaas is er ook dit jaar wel weer schade aangebracht aan straatmeubilair, onder andere putdeksels en borden. Op dit moment wordt de totale schade in de gemeente geschat op € 18.000,-. De vuurwerkschade tijdens de jaarwisseling 2014-2015 bedroeg € 36.000,-. Als de daders bekend zijn, moeten zij de schade vergoeden. Als de daders niet bekend zijn, worden de kosten betaald met belastinggeld. Heeft u informatie over daders? Bel dan met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Top