Een luisterend oor voor alle kinderen (04-09-2017)

Dit item is verlopen op 18-09-2017.

Het is voor elk kind belangrijk dat er iemand is die naar ze luistert. Dat kan een ouder zijn, een goede vriend of vriendin of de juf of meester op school. Soms is het voor kinderen een te grote stap om hun verhaal te vertellen aan een bekende. In dat geval biedt De Kindertelefoon een luisterend oor.

De Kindertelefoon biedt ieder kind van 8 tot 18 jaar de mogelijkheid om in vertrouwen te kunnen praten over een probleem. Vroeger kon je alleen bellen, tegenwoordig kunnen kinderen ook contact opnemen via de chat of het forum. De dienstverlening van De Kindertelefoon is anoniem, vertrouwelijk en gratis voor alle kinderen en jongeren door heel Nederland.  

De Kindertelefoon kan niet bestaan zonder bijdrage vanuit de overheid. Deze bijdrage werd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) betaald. Dit stopt eind 2017. Omdat de gemeente de activiteiten van De Kindertelefoon van meerwaarde vindt voor onze inwoners, draagt zij vanaf 2018 zelf bij aan de financiering ervan. Zo zorgen we er met elkaar voor dat er voor elk kind een luisterend oor is!

Top