Een leven redden kan iedereen: u ook! (26-02-2017)

Dit item is verlopen op 15-03-2017.

Voor iedereen die meer wil weten over HartveiligWonen organiseert de gemeente in samenwerking met HartveiligWonen op 14 maart een startbijeenkomst in de Rank in Nieuwkoop.

Een hartstilstand kan iedereen op elk tijdstip en op elke plek overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste zes minuten van levensbelang zijn. Prettig om te weten dat hulp dan heel dichtbij is. Natuurlijk wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de cruciale eerste zes minuten arriveren. HartveiligWonen roept vrijwilligers uit de nabije omgeving op om direct naar het slachtoffer te gaan en eerste hulp te verlenen totdat de ambulance arriveert. Deze vrijwilligers volgden hiervoor een reanimatietraining en kunnen een AED bedienen. Een goed initiatief waarmee de kans op overleven voor een slachtoffer wordt vergroot. 

Onze gemeente heeft een aantal gebieden waar de aanrijtijd van de ambulance langer is dan gemiddeld. Juist voor deze gebieden is het belangrijk dat veel vrijwilligers zich aansluiten bij deze vorm van burgerhulpverlening. Iedereen die woont en/of werkt in onze gemeente kan zich opgeven als vrijwilliger en draagt daarmee bij aan de veiligheid en gezondheid van onze inwoners.

Bijeenkomst HartveiligWonen

Voor iedereen die meer wil weten over HartveiligWonen organiseert de gemeente in samenwerking met HartveiligWonen een startbijeenkomst. Iedereen is welkom. Wethouder Zorg, Annette Pietersen, opent deze avond. 

Datum: dinsdag 14 maart
Tijd: 19.30 uur tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: De Rank, Reghthuysplein 19, Nieuwkoop
Aanmelden: via goedleven@nieuwkoop.nl

Tijdens deze avond vertellen we over deze bijzondere vorm van burenhulp en hoe we u daarbij nodig hebben. Kijk voor meer informatie op www.hartveiligwonen.nl of bel 088-6254200.

Top