Driekoppenland van start (11-02-2018)

Dit item is verlopen op 25-02-2018.

Op dit moment maken we de locatie gereed voor de bouw. De komende twee maanden brengen we een laag zand/grond aan (voorbelasting). Deze voorbelasting blijft een half jaar liggen en zorgt ervoor dat de grond straks zo min mogelijk gaat verzakken. Aansluitend maken we het gebied bouwrijp (aanleg riolering en bouwwegen).

Woensdag 7 februari gaf wethouder Guus Elkhuizen het officiële startsein voor de werkzaamheden. Elkhuizen: “De bouw van de woningen komt met de start van deze werkzaamheden weer een stap dichterbij. Naar verwachting kan in het vierde kwartaal van dit jaar de eerste paal de grond in. Een moment om samen naar uit te kijken!”

Inschrijven 1e fase

Het gebied ontwikkelen we in fasen. De verkoop van het eerste deel van de kavels is gestart. In deze fase zitten 4 vrije kavels, 2 twee-onder-een kapkavels en 9 CPO kavels. Tot en met 1 maart 2018 kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een (CPO) kavel. Bij meerdere inschrijvingen voor een kavel wordt er door de notaris op 16 maart geloot.

CPO: samen ontwikkelen

CPO is een manier om zelf je eigen woning te ontwikkelen. Bij CPO richt je samen met een aantal anderen een vereniging of stichting op en koop je samen een stuk bouwgrond. Vervolgens ontwikkel en bouw je met die groep je eigen woning. Doordat je zelf ontwikkelaar bent, heb je grote invloed over hoe je toekomstige huis eruit ziet.

Duurzaam bouwen

Driekoppenland ontwikkelen we als een gasloze wijk. Dit betekent dat de woningen van warmte worden voorzien door middel van een warmtepomp. Het gebruik van natuurlijke en bij het gebied passende materialen voor de woning wordt voorgeschreven. Duurzaam bouwen kan op verschillende manieren. Voor meer informatie over duurzaam bouwen kunt u terecht op www.duurzaambouwloket.nl. Het duurzaam bouwloket denkt met u mee over uw duurzame woning.

Top