De rode beuk is terug (26-03-2016)

Dit item is verlopen op 09-04-2016.

Er staat weer een rode beuk op het Kerkplein in Langeraar. Klaar om uit te groeien tot hetzelfde formaat als zijn voorganger!

Dorpsraad ‘Rondom de Plassen’ zag op deze beeldbepalende locatie graag een flinke boom terugkomen. Groter dan het formaat wat de gemeente normaal gesproken plaatst. De dorpsraad besloot om geld in te zamelen voor een groter exemplaar. En met succes! Leo van Driel van de dorpsraad vertelt: “Samen met Van Hameren Houthandel hebben we de beuk in plakken gezaagd. Een siersmid heeft een stempel gemaakt van het Kerkplein. Hiermee zijn de plakken gebrandmerkt en die hebben we verkocht. Het is grandioos dat mensen hier tijd voor maken en zich belangeloos inzetten. Door samen te werken staat er weer een mooie beuk in het hart van het dorp.”

Meehelpen in het groen

De dorpsraad zette zich de afgelopen jaren al op meerdere manieren in voor het groen. Zo zetten ze Langeraar en Papenveer ieder jaar in de bloemetjes door de rode lantaarnpalen te voorzien van hanging baskets. Ook is er jaarlijks een grote schoonmaakactie op de Langeraarse Plassen.

Meer lezen over het groen in de gemeente? Download Nieuwkoop Nieuws met daarin de 'Groenspecial'.

Top