Cursussen in bibliotheek (01-09-2016)

Dit item is verlopen op 15-09-2016.

In september starten er weer diverse cursussen in de bibliotheek. U kunt u inschrijven via de website: www.bibliotheekrijnenvenen.nl of telefonisch via 0172-475771.

Cursus DigiSterker: Werken met de digitale overheid

Vindt u het lastig om via internet dingen te regelen of aan te vragen? Dan is de cursus Werken met de digitale Overheid echt iets voor u. Dinsdag 6 september start de Bibliotheek Rijn en Venen in Ter Aar de cursus Werken met de digitale Overheid.

Data:                6, 13, 20 en 27 september

Plaats:             Bibliotheek Ter Aar, Beukenpad 1

Tijd:                 09.30 – 11.30 uur

Prijs:                €7,50 voor leden, €10,- voor niet-leden

Windows 10 voor beginners

Bent u al enige tijd van plan om Windows 10 te gaan gebruiken? Met de cursus van Seniorweb en Bibliotheek Rijn en Venen leert u alle beginselen van Windows 10. Tijdens de bijeenkomsten leert u werken met teksten, teksten bewerken en  omgaan met de mappen en bestanden op de laptop. Heeft u een laptop waar Windows 10 al op staat? Neem deze dan mee naar de cursus ‘Windows 10 voor beginners’.

Datum:             12, 19, 26 september, 3, 10 oktober

Plaats:             Bibliotheek Nieuwkoop, De Verbinding 8

Tijd:                 09.30 – 11.30 uur

Prijs:                € 70,- leden / € 82, - niet-leden

Cursus ‘Starten met de iPad’

Heeft u net een iPad aangeschaft en wilt u graag de basiskennis van de iPad leren? Seniorweb en Bibliotheek Rijn en Venen organiseren vanaf donderdag 8 september de cursus Starten met de iPad. Tijdens drie bijeenkomsten leert u stapsgewijs de basiskennis van de iPad. U leert natuurlijk hoe u een iPad moet bedienen maar daarnaast ook dingen zoals: hoe u verbinding maakt met een netwerk (3G en Wi-Fi), hoe u e-mails kunt versturen, welke apps er allemaal zijn en hoe u deze kunt gebruiken. Bent u in het bezit van een iPad? Neem deze dan mee naar de cursus.

Data:                8, 15, 23 en 30 september

Plaats:             Bibliotheek Nieuwkoop, De Verbinding 8

Tijd:                 9.30 - 11.30 uur

Prijs:                €52,- voor leden, €65,- voor niet-leden

Ordenen en terugvinden van mappen

Op iedere computer werkt u met mappen en bestanden. Tijdens de workshop Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden, leert u waar u alles terug kunt vinden. Tastbare bestanden, zoals mappen met papier, kunt u opslaan in een archiefkast. Via de computer werkt dit anders. Tijdens deze cursus leert u waar u al uw bestanden terug kunt vinden en hoe u ze het best kunt ordenen. Hierna raakt u nooit meer een bestand kwijt. Bent u in het bezit van een laptop? Neem deze dan mee naar de cursus.

Datum:             dinsdag 13 september

Plaats:             Bibliotheek Nieuwkoop, De Verbinding 8

Tijd:                 09.30 – 11.30 uur

Prijs:                € 15,- leden / € 18, - niet-leden

Start cursus Nederlands in bibliotheek Ter Aar en Nieuwkoop

Tijdens het Taalcafé op woensdag 7 september start Bibliotheek Rijn en Venen met het zesde seizoen van de leergang Bibliotheek en Leren. De bibliotheek roept iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren spreken en schrijven op om mee te doen met de cursus en zich in te schrijven bij de vestigingen van de bibliotheek Nieuwkoop of Ter Aar. Ook vrijwilligers kunnen zich aanmelden. Gedurende het hele cursusjaar volgen de cursisten elke woensdag één les. De ochtendlessen in Nieuwkoop en Ter Aar starten om 9.00 uur ’s morgens. ’s Avonds is er in Nieuwkoop ook een cursus, startend om 19.00 uur.

Top