Compostactie (18-03-2016)

Dit item is verlopen op 03-04-2016.

Wij willen u graag belonen voor het apart houden van uw GFT afval en daarom kunt u op vrijdagmiddag 1 april en zaterdag 2 april gratis losse compost ophalen.

Wij willen u graag belonen voor het apart houden van GFT afval. Daarom kunnen inwoners van de gemeente Nieuwkoop op vrijdagmiddag 1 april en zaterdag 2 april gratis losse compost ophalen. De compost is van goede kwaliteit! Als u liever zakken wilt kan dat ook. Een zak compost van 25 liter kost € 1,00 en drie zakken kosten € 2,50. Zolang de voorraad strekt!

Afvalbrengstation Industrieweg 31, Nieuwkoop (alleen zakken)

  • vrijdag 1 april 15.00 – 17.00 uur
  • zaterdag 2 april 09.00 – 13.00 uur

Bedrijfspand van de buitendienst Schoterhoek 10A, Nieuwveen (losse compost en zakken)

  • vrijdag 1 april 13.00 – 17.00 uur
  • zaterdag 2 april 09.00 – 12.00 uur

Wat is compost?

Compost ontstaat door vertering van plantaardig materiaal en wordt gemaakt van groente-, fruit- en tuinafval. U kunt de compost het best door het bovenste grondlaagje mengen. Hierdoor wordt de grond losser, dat helpt de plantenwortels bij het opnemen van de voedingsstoffen. Ook voor het gazon is compost geschikt: strooi het dan uit in een dun laagje. Voor zware grond (kleigrond) is het najaar de beste periode, voor overige gronden is het voorjaar een goede tijd. Compost is een betere bodemverbeteraar dan dierlijke mest. Compost verbetert namelijk de structuur van zowel lichte grond (zand) als zware grond (klei).

Let op: als u losse compost komt halen met een aanhanger, dan vragen wij u om onderin de aanhanger een zeil te leggen. Dit voorkomt dat de compost op de openbare weg valt.

Top