Buurtbus zoekt chauffeurs (09-12-2015)

Dit item is verlopen op 23-12-2015.

Buslijn 184 gaat stoppen. Arriva blijft tot 1 juli 2016 nog de ochtend en middagritten rijden met een midibus (circa 25 zitplaatsen), zodat de  jeugd van en naar school kan gaan.

In de zogenaamde daluren (van 9.31- 14.28 uur en van 17.31 - 18.28 uur) rijdt er een belbus. Deze belbus dient men minimaal een uur van te voren te bestellen. (telnr. 0900 -1961 010 per minuut). Meer info op www.arriva.nl.

Buurtbus

Na 1 juli 2016 gaat er een buurtbus rijden. De werkgroep Verkeer en Veiligheid van de dorpsraad Rondom de Plassen richt hiervoor een vereniging buurtbus op. Hiervoor hebben zich al zestien vrijwilligers aangemeld. Veertien chauffeurs en twee bestuursleden te weten een voorzitter en een penningmeester.

Op 23 november 2015 is er een bijeenkomst gehouden voor de vrijwilligers die zich al hebben aangemeld.  De route voor de buurtbus is gepresenteerd. Deze is tot stand gekomen door twee keer proef te rijden met het werkgroepje (Arriva, gemeente en de Dorpsraad). Er is gekeken of de uurdienstregeling haalbaar is en wat de obstakels zijn. Er is ruimte om de route te optimaliseren.

De vereniging buurtbus (in oprichting) is nu nog op zoek naar twaalf tot veertien chauffeurs en een secretaris en planner voor het bestuur.

Bent u geĆÆnteresseerd dan kunt u een mail sturen aan vv@rondomdeplassen met daarin uw naam adres en telefoon nr. (zo mogelijk 06 nummer). U krijgt dan een antwoord per mail met daarin een telefoonnummer voor meer informatie. Meer informatie vindt u op de Facebookpagina van de dorpsraad.

Buurtbus en BOB bus

Voor de duidelijkheid de buurtbus rijdt de route van buslijn 184 (via Langeraar, Papenveer, Nieuwveen, Ter Aar) met wellicht hier en daar een kleine aanpassing / uitbreiding. De buurtbus haalt geen passagiers op bij een bepaald adres en zet ook geen passagiers af op een andere (eind)bestemming. De buurtbus brengt passagiers naar een overstaphalte (bijv. in Ter Aar bij de Vlinder) om verder te kunnen reizen naar Alphen aan den Rijn of Leiden. De buurtbus maakt gebruikt van de bestaande bushalte en heeft een uurdienstregeling.  Het is ook niet mogelijk om de buurtbus op te roepen of te bestellen. De buurtbus heeft duidelijk een andere functie dan de bestaande Buurt oproep Bus Ter Aar (BOB).

De BOB rijdt al twintig jaar in de kernen Langeraar, Papenveer, Korteraar en Ter Aar. Het vervoer geschiedt van deur  naar deur binnen  Ter Aar en naar omliggende plaatsen (ca. 15 km  van Langeraar). Daarnaast kunnen passagiers lid worden van de Stichting. De bus is telefonisch te bestellen. De BOB rijdt van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur. De BOB  en de buurtbus zijn een aanvulling op elkaar.

Top