Buurtbus van start (11-07-2016)

Dit item is verlopen op 25-07-2016.

Sinds 4 juli rijdt de buurtbus lijn 727 de dagelijkse rondjes door de gemeente. 

Met ingang van maandag 4 juli 2016 rijdt buslijn 184 Nieuwveen-Alphen aan den Rijn op doordeweekse dagen alleen in de ochtendspits. Op de overige momenten van de dag wordt het busvervoer verzorgd door de nieuwe buurtbuslijn 727 Langeraar.

Dienstregeling

In de nieuwe dienstregeling vertrekt lijn 184 iedere werkdag om 7.15 uur vanuit Alphen aan den Rijn en om 7.41 uur uit Nieuwveen. Na de ochtendspits neemt buurtbus 727 het openbaar vervoer over. Het begin- en eindpunt van deze nieuwe lijn is bushalte Aardam in Ter Aar. Bij de halte Kruisweg aan de Provinciale weg N207 sluit de buurtbuslijn zo veel mogelijk aan op de buslijnen 182 en 183 naar Leiden, buslijnen 183 en 370 naar Alphen aan den Rijn en buslijn 370 naar Schiphol. In Alphen aan den Rijn heb je overstapmogelijkheden op de stads- en streekbussen van Arriva en op de trein van en naar Leiden.

In de buurtbus kun je ook gewoon reizen met de OV-chipkaart of een kaartje kopen bij de buschauffeur.

Feestelijke start 

Op 4 juli werd Buurtbus 727 feestelijk in gebruik genomen. Met een speciale oldtimerbus reden het bestuur, de chauffeurs en het college een deel van de route van buslijn 727. In Langeraar maakte de bus een stop. Tegenover de kerk in Langeraar is namelijk een extra halte geplaatst. De nieuwe halte werd door wethouder Elkhuizen onthuld. Daarna werd de bus gezegend door de pastoor! Bij aankomst bij het busstation bij De Vlinder in Ter Aar werden de vrijwilligers bedankt door het bestuur en college. Wethouder Elkhuizen: "Met de nieuwe rol van de overheid, wordt steeds meer gevraagd van de inwoners. Zelf komen met initiatieven en oplossingen, zo moeten we meer gaan werken. En dat dat mogelijk is, hebben deze initiatiefnemers, Marco bosland en Cor Heemskerk, laten zien. Jullie zij het voorbeeld van burgerparticipatie - klasse. Ik wens de stichting en de chauffeurs veel succes en veel reizigers. Na de inzegening van de buurtbus kan dat bijna niet missen. Mochten inwoners uit andere kernen ook een keer vrijblijvend over dit initiatief met mij willen praten dan weten zij mij te vinden.’’

Top