Bezoek de open monumentendagen (22-08-2015)

Dit item is verlopen op 14-09-2015.

Het weekend van 12 en 13 september zijn weer de landelijke Open Monumentendagen. Dit jaar met het thema kunst en oude ambachten. In de raadzaal van het gemeentehuis in Nieuwveen is speciaal voor dit weekend een expositie ingericht met kunstwerken van monumenten binnen de gemeente en oude polderambachten.

Om een bijzondere expositie te kunnen samenstellen, hebben we eerder een oproep gedaan aan inwoners. En daar hebben we bijzonder veel reacties op gekregen, zoveel dat we niet alle aangeboden kunstwerken kunnen presenteren. Uit alle inzendingen hebben we daarom een selectie gemaakt. Mede daardoor is deze expositie heel gevarieerd en absoluut uniek: de kunstwerken uit privébezit zijn tenslotte alleen dat weekend te bekijken! Zo zijn er werken van Toon Koster, Weissenbruch en ook van Jeanne Johns en Ans van Vliet.

Naast de expositie zijn er speciaal voor Open Monumentendag tal van andere activiteiten in de gemeente. U kunt bijvoorbeeld terecht in de Nicolaaskerk in Nieuwveen, oude polderambachten bekijken bij het Historisch Genootschap in Nieuwkoop en meer leren over het tuindersambacht in het museum van Ter Aar. Kunstenaar Kees Rietveld schildert deze dag zijn bijzondere iconen. Het programma vindt u binnenkort op deze website. 

Top