Bedrijven informeren over toekomst in techniek (12-04-2017)

Dit item is verlopen op 20-04-2017.

Op woensdagavond 19 april organiseren bedrijven een informatieavond voor ouders en leerlingen uit alle jaren van het voortgezet onderwijs en de bovenbouw van de basisschool. Ze laten zien welke loopbaanmogelijkheden er zijn binnen de techniek.

De avond vindt plaats op het Ashram College in Nieuwkoop en is bedoeld voor alle ouders en leerlingen uit de Rijnstreek, Uithoorn, Aalsmeer en Leiden. Ook de bedrijven komen uit de hele regio. Zij laten zien welke mogelijkheden er zijn om te werken als ontwerper, als werkvoorbereider, in de werkplaats, of als baas van een groot of klein technisch bedrijf.

Informatiemarkt

De avond opent met een informatiemarkt, waar bezoekers de kans hebben om kennis te maken met bedrijven uit alle sectoren van techniek: metaal, installatie- en elektrotechniek, ICT, autotechniek en carosseriebouw, chemie, bouw,  en hydrauliek. Voor leerlingen die een stage of werkplek zoeken is het een goede kans om verschillende bedrijven te spreken.

Presentatie en bedrijvenpanel

Daarnaast is er een presentatie over de sectoren waar werk in is: techniek, zorg, ict en transport. Met name de technische bedrijven uit de regio zitten te springen om jongeren: in de werkplaats, de werkvoorbereiding, aan de tekentafel... Daarom vertelt een bedrijvenpanel van managers en bazen van succesvolle bedrijven uit de regio over de mogelijkheden voor een droombaan in de buurt.

Kiezen voor de toekomst

Leerlingen maken al op jonge leeftijd keuzes die bepalend zijn voor hun toekomst: als ze 11 of 12 zijn een school voor voortgezet onderwijs, een paar jaar later een vakkenpakket en na het halen van hun diploma een beroepsopleiding. Vanwege het grote aantal succesvolle technische bedrijven in de regio bieden veel scholen extra technieklessen aan. Voor leerlingen en ouders die voor een keuzemoment staan is het dus goed om te weten welke toekomstmogelijkheden er zijn in de techniek.

De informatieavond ‘Toekomst in Techniek’ vindt plaats op woensdag 19 april, van 19.00 tot 22.00 uur in het Ashram College, Lindelaan 2, Nieuwkoop. Het is ook mogelijk om een deel van de avond bij te wonen. Het volledige programma staat op www.metaalvakschool.nl/toekomstintechniek

Top