Afscheid van commissie Nieuwkoopse Kunst (12-01-2016)

Dit item is verlopen op 26-01-2016.

De Commissie Nieuwkoopse Kunst die kunstexposities in het gemeentehuis in Nieuwveen organiseert, stopt ermee na vijf jaar. Na veel mooie en bijzondere exposities te hebben georganiseerd, vond de commissie het tijd om het stokje over te dragen.

Na enkele oproepen in Nieuwkoop Nieuws en op onze website is het niet gelukt om voldoende vrijwilligers te vinden om door te gaan met de commissie. Dat betekent dat de laatste expositie wordt gehouden van 2 februari t/m 10 maart 2016.

Burgemeester Frans Buijserd, die vijf jaar terug met het idee kwam om het gemeentehuis als expositieruimte in te zetten, vindt het jammer dat het nu ophoudt, maar kijkt zeer tevreden terug op de afgelopen periode. “De commissie heeft met veel enthousiasme, in samenwerking met de kunstenaars, iedere expositie weer op deskundige wijze ingericht. Zo hadden we iedere zes weken een andere sfeer in de hal en de raadzaal met nieuwe schilderijen en beeldhouwwerken. Ik bedank de commissie voor al hun inspanningen en het mooie resultaat dat ze in die vijf jaar hebben neergezet!”

Op 21 december werden de leden van de commissie in het zonnetje gezet door de burgemeester als dank voor hun inzet in de afgelopen 5 jaar. Commissieleden van links naar rechts naast burgemeester Frans Buijserd: Frans Mohlman, Leneke Mechelse en Rien Bloemberg.

Top