Activiteiten in november in Bibliotheek Nieuwkoop (23-10-2016)

Dit item is verlopen op 06-11-2016.

In bibliotheek Nieuwkoop is in de maand november weer volop gelegenheid voor het digitaal bijspijkeren van de kennis. Ook zijn er veel andere activiteiten.

In samenwerking met SeniorWeb zijn de volgende cursussen en workshops samengesteld:

  • werken met de digitale overheid (start 2 november);
  • meer doen met uw iPad (start 3 november);
  • workshop ordenen en terugvinden mappen en bestanden (7 november);
  • veilig en vertrouwd online (start 8 november);
  • windows 10 voor beginners (start 21 november).

Lezing Conny Braam

Tijdens de campagnemaand 'Nederland Leest' bezoekt bestsellerauteur Conny Braam de Bibliotheek in Nieuwkoop voor een lezing. Zij leidde een roerig politiek leven. Na haar ontmoeting met Zuid-Afrikaanse ballingen richtte ze de Anti-apartheidsbeweging Nederland op en was jarenlang het Nederlandse gezicht van de strijd tegen ongelijkheid en onderdrukking. Tijdens haar lezing in de Bibliotheek in Nieuwkoop komen mensen- en in het bijzonder vrouwenrechten in Zuid-Afrika uitgebreid aan bod.

Walk & Talk

Walk & Talk is een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. De bijeenkomst is gratis en iedere maand komt er een ander onderwerp aan bod. Deze maand staat de Walk & Talk in Nieuwkoop gepland op dinsdag 15 november tussen 09.30 – 11.30 uur.

Tabletcafé

In het Tabletcafé kunnen vragen gesteld worden over computer, laptop, tablet, e-reader, smartphone of social media. Geïnteresseerden kunnen binnenlopen om hun kennis te verrijken of te delen. In november is er Tabletcafé in Nieuwkoop op dinsdag 4 november tussen 09.30-11.30 uur en op maandag 17 november tussen 13.30-15.30 uur.

Voor kinderen

Woensdag 30 november vanaf 11.00 uur wordt er voorgelezen voor peuters. ’s Middags zijn de grotere kinderen van harte welkom voor het voorlezen en knutselen om 15.00 uur.

Interesse?

De activiteiten vinden plaats in de bibliotheek in Nieuwkoop. Geïnteresseerden kunnen zich van te voren aanmelden via www.bibliotheekrijnenvenen.nl of via de balie van de bibliotheek.

Top