24 uur per dag bereikbare AED’s (16-01-2018)

Dit item is verlopen op 30-01-2018.

Vanaf maart zijn er in de hele gemeente 24 uur per dag AED’s bereikbaar. Deze AED’s zijn altijd binnen zes minuten te bereiken door de vrijwilligers die ze kunnen bedienen. Op deze manier kunnen mensen die een hartstilstand hebben snel geholpen worden.

Plaatsen buitenkasten

Om 24 uur per dag bereikbaar te zijn hangen de AED’s op de buitenmuur van gebouwen. Ze worden in zogenaamde ‘buitenkasten’ geplaatst, die met een code worden geopend. De gemeente betaalt de buitenkasten en plaatst deze in januari/februari. Na de plaatsing leest u in Nieuwkoop Nieuws en op www.nieuwkoop.nl waar de AED’s zich bevinden

Meld u aan als vrijwilliger

Hartveilig wonen is opzoek naar vrijwilligers om de AED’s te bedienen. Hiervoor is een AED training nodig.  Vrijwilligers worden via de meldkamer van 112 op de hoogte gesteld en naar de dichtstbijzijnde AED geleid als hun inzet nodig is. Wilt u de training volgen dan kunt u zich aanmelden bij een van de EHBO verenigingen in de gemeente Nieuwkoop. Bent u al opgeleid om een AED te bedienen dan kunt u zich als burgerhulpverlener aanmelden via de website van Hartveilig Wonen.

Wat doen bij een hartstilstand?

Bel altijd eerst 112. Via de alarmcentrale wordt het AED-netwerk geactiveerd (ambulance, brandweer, politie en vrijwilligers/burgerhulpverleners.

Top