2016 goed huizenjaar (19-12-2016)

Dit item is verlopen op 01-01-2017.

De gemeente Nieuwkoop staat bol van bouwactiviteiten. De afgelopen jaren zijn diverse bouwprojecten gestart, in ontwikkeling genomen en een aantal is zelfs afgerond.

Ruime, groene woonwijken die de gemeente sieren. Eén daarvan is Ter Aar West. Een aantal projecten is onder het beheer van projectontwikkelaars, zoals bijvoorbeeld Wijland (in Nieuwkoop), Land Boer Bos (Nieuwveen). Andere projecten lopen onder de regie van de gemeente zelf, in samenwerking met andere partijen. Voorbeelden hiervan zijn Zuidhoek, De Verwondering en Vivero. Hierbij geeft de gemeente de vrije kavels uit en verzorgt een projectontwikkelaar en/of wooncorporatie voor de overige grondgebonden woningen. Zo ontstaan er kleurrijke wijken met woningen voor elke portemonnee en levensfase. Peggy van Essen, kaveladviseur bij de gemeente Nieuwkoop is enthousiast
over de ontwikkelingen. “Veel projecten zijn opgestart tijdens de economische recessie. Dat leek vreemd, maar daardoor waren de bouwlocaties klaar voor verkoop op het moment dat de markt weer aantrok. En met succes!

Op Zuidhoek in Nieuwkoop, direct aan de Nieuwkoopse plassen zijn van de 88 kavels nog slechts 7 kavels over! Ook het Parkeiland op De Verwondering in Nieuwveen is zo goed als verkocht. Woonwijk Vivero is nog maar net in ontwikkeling (sinds dit jaar) en ook daar merken we dat de belangstelling groot is: de helft van de kavels is inmiddels al verkocht of in optie genomen. De verkoop begint ook hier goed op stoom te raken. Afgelopen jaar hebben we circa 60 kavels verkocht of in optie gegevens verspreid over bovengenoemde projecten. We merkten overigens wel dat unieke woonplekken, zoals Zuidhoek in Nieuwkoop, sowieso gewild waren. Ook toen het economisch minder ging. Onze gemeente is een prachtige plek om te wonen. Ik ben blij dat veel nieuwe inwoners dat nu ook mogen gaan ervaren. Zowel mensen van buiten Nieuwkoop, als eigen jonge inwoners en mensen die hier vroeger als kind hebben gewoond, hebben nu de kans om hier te komen wonen of hebben hier weer hun plek gevonden. Dat is mooi om te zien. En we zijn nog niet klaar; er staan nog genoeg nieuwe bouwprojecten in de planning. Zo zijn we volop bezig met de ontwikkeling van het Noorder- en Zuidereiland (onderdeel van de Verwondering in Nieuwveen), Land van Koppen (in Noorden) en Buytewech Noord (eveneens in Nieuwkoop).” Wilt u meer weten over een van onze projecten? Maak dan gerust een geheel vrijblijvende afspraak met onze kaveladviseur via telefoonnummer 14 0172 of info@nieuwkoop.nl.

Top