20 nieuwe sociale huurwoningen in Langeraar! (05-11-2015)

Dit item is verlopen op 19-11-2015.

Iedereen thuis in Langeraar

De gemeente Nieuwkoop  en Woondiensten Aarwoude hebben overeenstemming bereikt over de bouw van 20 sociale huurwoningen in Langeraar. De woningen krijgen een slaapkamer en badkamer op de begane grond en zijn daarmee geschikt voor starters en ouderen.

Het college gaat deze 20 sociale huurwoningen opnemen in de grondexploitatie voor Vivero. De gemeenteraad beslist in december over het vrijmaken van budget om dit te realiseren.

In maart 2015 bood de dorpsraad Rondom de Plassen wethouder Guus Elkhuizen een plan aan om 20 sociale huurwoningen in Langeraar te bouwen. In het dorpsplan stonden sociale huurwoningen voor jong en oud hoog op de prioriteitenlijst.

Harry Otto, voorzitter van de werkgroep Ruimtelijke Ordening Wonen en Winkels van de dorpsraad, is heel blij met deze doorbraak: “In Langeraar is voor gezinnen al 22 jaar geen nieuwe sociale huurwoning meer gebouwd. De dorpsraad vond het hoog tijd voor een inhaalslag. Zowel jongeren als ouderen in Langeraar zullen blij zijn dat er eindelijk zicht is op nieuwe, betaalbare huizen.”

De afgelopen maanden is het plan door de gemeente Nieuwkoop en Woondiensten Aarwoude verder uitgewerkt. De recent gemaakte grondprijsafspraken tussen de corporaties en de gemeente maken de weg vrij voor de realisatie van dit project. Wethouder Guus Elkhuizen is blij met het resultaat: “Met de toevoeging van deze sociale huurwoningen bieden we nu een compleet en gevarieerd  aanbod aan nieuwe woningen in de mooie nieuwe woonwijk Vivero. Dit is voor mij als wethouder ook een belangrijke mijlpaal. Ik wens de Langeraarders heel veel woonplezier in dit welverdiende plan."

Het bestemmingsplan voor Vivero ligt al klaar. Na het bouwrijpmaken van de locatie kunnen de heipalen voor de 20 nieuwe woningen snel de grond in. Het type woning wordt vergelijkbaar met de woningen die onlangs door Woondiensten Aarwoude in de Bornstraat in Ter Aar zijn gebouwd. Deze woningen zijn daar een groot succes. Er kwam een enorme doorstroming in de huurwoningen op gang, waardoor jong en oud aan een woning konden worden geholpen. Volgens directeur-bestuurder Rogier van der Laan van Woondiensten Aarwoude is het nu de beurt aan Langeraar: “We hebben dit plan ‘Iedereen thuis in Langeraar’ genoemd en dat maken we nu met elkaar waar.”

Top