20 huurwoningen Teylerspark (21-12-2017)

Dit item is verlopen op 04-01-2018.

De gemeenteraad stelde het bestemmingsplan voor Teylerspark 1 in Nieuwveen vast. Dit bestemmingsplan maakt de bouw van twintig sociale huurwoningen in Nieuwveen mogelijk. Woningstichting Nieuwkoop (WSN) gaat de woningen bouwen. De woningen zijn levensloopbestendig. Dit betekent dat zij geschikt zijn voor alle doelgroepen. Daarnaast zijn de woningen zeer energiezuinig en voldoen aan hoge eisen op het gebied van veiligheid.

De huurwoningen in Teylerspark 1 zijn bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Nieuwkoop. Deze woningen sluiten aan bij de grote vraag naar huurwoningen binnen de gemeente. Wethouder Platen: “De wachttijd voor een sociale huurwoning in onze gemeente is meer dan vijf jaar. Het is dus nodig om ook te investeren in sociale huur.” Het is de bedoeling om de woningen begin 2019 op te leveren. 

Platen vertelt verder: “Aan de uitstraling van de woningen besteedt de woningstichting serieuze aandacht. Dat geldt bijvoorbeeld voor de gebruikte materialen en de details van de gevels en ramen. De uitstraling van de woningen is vergelijkbaar met de sociale huurwoningen die op het Parkeiland van De Verwondering worden gebouwd. Ook bijzonder is dat de woningen een lage, groenblijvende haag krijgen bij de voortuinen en langs de zijtuinen van de hoekwoningen. Dat draagt bij aan de kwaliteit van dit woningbouwproject.”

Voor de openbare ruimte rondom de woningen maakt de gemeente een inrichtingsplan. Op deze manier krijgen de woningen aan de bestaande rand van Nieuwveen een kwalitatief goede en breed gedragen invulling en uitstraling. Omwonenden en belangstellenden kunnen op dit plan reageren tijdens een inloopbijeenkomst. De uitnodiging voor de inloopbijeenkomst volgt in 2018. Vanaf eind 2018 verwacht WSN te starten met de verhuur. Geïnteresseerden wordt geadviseerd zich alvast als woningzoekenden in te schrijven op www.woningnethollandrijnland.nl

Top