Nieuws

 • Aanvraag schoolspullen pas kan nog tot en met 31 augustus!

  (15-08-2018)

  Heeft u een laag inkomen en schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar dan kunt u misschien in aanmerking komen voor een schoolspullenpas. U kunt nog tot en met 31 augustus  een aanvraag indienen bij Stichting Leergeld.

 • De stemmen zijn geteld!

  (14-08-2018)

  In de speelplaats Larikslaan in Ter Aar komt een klimklautertoestel met glijbaan. Kinderen uit de wijk hebben via een enquête gestemd op hun favoriete speeltoestel. Bedankt!

 • Leerlingenvervoer

  (10-08-2018)

  Leerlingenvervoer is bedoeld voor kinderen die niet zelf naar school kunnen. Bijvoorbeeld door een handicap of door een grotere afstand naar een school met een bepaalde godsdienst of religie (bijvoorbeeld reformatorisch of islamitisch).

 • Overlast door extreem weer

  (09-08-2018)

  Kolken en rioolbuizen zorgen voor de afvoer van regenwater. Tijdens (hevige) buien is het normaal dat het even duurt voordat water weg kan stromen en blijft er soms water en grote plassen staan in de straat. Ongeveer een uur na de bui hoort de plas weg te zakken. In een groenstrook, park of speelveld kan het langer duren. U hoeft hier geen melding van te doen bij de gemeente. Doe pas een melding als het langer duurt of als een kolk zichtbaar verstopt is. Bij gevaar voor mensen of dieren of bij dreigende wateroverlast in uw woning kunt u de brandweer bellen. Hevige wind? Een omgevallen boom in de berm of een omgevallen boom die niet op de doorgaande weg ligt kunt u melden bij de gemeente. Dreigt er een boom over de openbare weg te vallen of ligt deze er al? Bel de brandweer via 112. 

 • Asfalteerwerkzaamheden

  (07-08-2018)

  We werken dagelijks aan het beheer en onderhoud van wegen, fietspaden en trottoirs. Regelmatig worden er wegwerkzaamheden uitgevoerd, meestal gaat het dan om asfalteren of opnieuw bestraten.

 • Laag inkomen toch een dagje uit?

  (04-08-2018)

  Het is vakantie! Veel kinderen gaan er dan lekker op uit, maar voor huishoudens met een laag inkomen is daar soms geen geld voor. Omdat elk kind mee moet kunnen doen helpt de gemeente mensen met kinderen tot 18 jaar en een laag inkomen om dit toch mogelijk te maken.

 • DDoS aanvallen DigiD

  (02-08-2018)

  Op dit moment zijn er terugkerende DDoS-aanvallen op DigiD. Tijdens deze aanvallen kan het zijn dat inloggen met uw DigiD tijdelijk niet mogelijk is. In zo'n geval is het advies om later opnieuw in te loggen. 

 • Scootmobieldag

  (11-07-2018)

  Op 3 september 2018 houdt het Platform voor Gehandicapten en Senioren Nieuwkoop voor de 10de keer de scootmobielcursus. De scootmobieldag is in en bij het gemeentehuis, Teylersplein 1 in Nieuwveen. 

 • Intratuin locatie

  (19-06-2018)

  Ondernemers en omwonenden hebben hun zorgen geuit over de mogelijke komst van een supermarkt achter de Intratuin in Ter Aar. Ook als gemeente zijn we geen voorstander van de komst van een supermarkt op deze locatie. We hebben dit aangegeven bij de ontwikkelaar. Om de mogelijkheden voor deze locatie goed te onderzoeken, heeft de gemeenteraad op 8 maart 2018 een voorbereidingsbesluit genomen. 

 • 750 jaar Nieuwkoop

  (12-06-2018)

  In 2022 bestaat Nieuwkoop 750 jaar. Dit willen wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan! 

Archief
Top