Nieuws

 • Storing deel openbare verlichting in Nieuwkoop en Ter Aar

  (19-10-2018)

  Door een kabelstoring doet de verlichting aan de Kerkweg in Ter Aar het niet. Dit is in behandeling bij netbeheerder Liander en wordt volgende week gerepareerd.  Ook is er een grote storing in de omgeving van de Kennedylaan en de Dorpsstraat in Nieuwkoop.  Wij hebben er bij Liander op aangedrongen om dit met spoed te repareren.

 • Bouwrijp maken DrieKoppenland

  (19-10-2018)

  Het bouwrijp maken van de woningbouwlocatie DrieKoppenland in Noorden is gestart. Naar verwachting begint de bouw van de eerste woningen in het eerste kwartaal van 2019. DrieKoppenLand wordt een gasloze wijk. Dit houdt in dat de woningen van warmte worden voorzien door middel van een warmtepomp.

 • Goed idee voor uw dorp 

  (19-10-2018)

  De gemeente stimuleert initiatieven voor en door de Nieuwkoopse samenleving. Voor financiële ondersteuning van zo’n goed idee is geld beschikbaar.  

 • Dag van de Mantelzorg

  (19-10-2018)

  Als mantelzorger zorgt u belangeloos voor iemand in de nabije omgeving. De gemeente waardeert dit zeer. Om u te bedanken organiseert mantelzorgpunt Participe ‘De Dag van de Mantelzorg’.

 • Bouw Ashram College Nieuwkoop van start

  (19-10-2018)

  Deze week start de bouw van het nieuwe Ashram College. De school komt op de plaats van voormalige gemeentehuis in het dorp Nieuwkoop.

 • Alzheimercafé

  (18-10-2018)

  Op maandagavond 29 oktober is er in Parola Langeraar weer een Alzheimercafé. Het thema van de avond is: positieve invloed van muziek.

 • Hulp voor mantelzorgers

  (17-10-2018)

  Mantelzorger, voordat u het weet bent u het. En zonder dat u het in de gaten heeft, wordt de zorg intensiever. Daarom is het belangrijk om regelmatig te ontspannen.

 • Reactie college op dorpsplan Zevenhoven en Noordeinde

  (17-10-2018)

  Op 16 oktober ontvingen de initiatiefnemers van het dorpsplan Zevenhoven en Noordeinde een reactie op het in juli overhandigde dorpsplan.

 • Laag inkomen, en toch goed verzekerd

  (17-10-2018)

  U wilt graag goed verzekerd zijn, maar u kunt een uitgebreide zorgverzekering niet betalen? Mogelijk komt u in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid.

 • Speelplaatsen opgeknapt!

  (16-10-2018)

  Weer volop speelplezier op de nieuwe speelplaats in De Kamp in Langeraar. Kinderen kunnen weer lekker klauteren, klimmen en spelen op de speeltoestellen die ze zelf uitgezocht hebben!  

 • Getuigen gezocht: drie lantaarnpalen vernield

  (15-10-2018)

  In de nacht van 13 op 14 oktober hebben onverlaten drie lantaarnpalen omvergetrapt langs de Achttienkavels.

 • Duurzaam wonen

  (15-10-2018)

  Op 10 oktober hield Rabobank Groene Hart samen met gemeenten en ondernemers een duurzaamheidsmarkt.

 • Beloon vrijwilligerswerk!

  (08-10-2018)

  In de gemeente Nieuwkoop bestaat de jeugd- en de vrijwilligersprijs. Een prijs waarmee waardering wordt uitgesproken voor al die duizenden vrijwilligers, die steeds maar weer zorgen dat de sociaal-, cultureel en andere maatschappelijke organisaties blijven draaien.

 • LEADER-subsidie voor het platteland

  (08-10-2018)

  Ondernemers, inwoners en organisaties kunnen subsidie aanvragen vanuit het LEADER-programma Holland Rijnland. 

 • Beloon uw mantelzorger

  (06-10-2018)

  In de Nieuwkoopse dorpen helpen mensen elkaar. Samen organiseren we leuke activiteiten, maar ook bij ziekte en beperkingen laten we elkaar niet in de steek. Het bieden van hulp aan familieleden of vrienden noemen we mantelzorg. Een mantelzorger levert vaak een belangrijke bijdrage zodat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, activiteiten kunnen ondernemen en mee kunnen blijven doen in de samenleving.

 • Stoptober

  (01-10-2018)

  Op 1 oktober begint Stoptober, dit betekent 28 dagen stoppen met roken! Wij stellen een dappere stopper uit de gemeente aan u voor. 

 • Slikkendammersluis in Nieuwkoop gestremd

  (07-09-2018)

  Het hoogheemraadschap van Rijnland stremt de Slikkendammersluis in Nieuwkoop vanaf 6 september 18.00 uur voor de pleziervaart.

 • Intratuin locatie

  (19-06-2018)

  Ondernemers en omwonenden hebben hun zorgen geuit over de mogelijke komst van een supermarkt achter de Intratuin in Ter Aar. Ook als gemeente zijn we geen voorstander van de komst van een supermarkt op deze locatie. We hebben dit aangegeven bij de ontwikkelaar. Om de mogelijkheden voor deze locatie goed te onderzoeken, heeft de gemeenteraad op 8 maart 2018 een voorbereidingsbesluit genomen. 

Archief
Top