Nieuws

 • De wijkagenten aan het woord

  (17-03-2019)

  Daar zijn we weer met onze column. Wat veel mensen niet weten is dat wij ook voorlichting geven. Zo zijn wij regelmatig te gast om bijvoorbeeld senioren iets te vertellen over veiligheid. In de presentatie vertellen we meer over verschillende vormen van criminaliteit die gericht zijn op ouderen.

 • Energiezuinige ledverlichting

  (13-03-2019)

  Gemeente Nieuwkoop zet in op duurzame openbare verlichting. In 2015 zijn we gestart met het vervangen van de oude afgeschreven verlichting voor duurzame en energiezuinige ledverlichting met dimmers.

 • Download de BouwApp en volg werkzaamheden

  (12-03-2019)

  Zijn er vanuit de gemeente (grote) werkzaamheden in uw wijk? Volg het project dan op de voet via de BouwApp. Wethouder Antoinette Ingwersen: “De BouwApp is een handige manier om op de hoogte te blijven en in contact te komen met de gemeente.

 • Tegemoetkoming lage inkomens

  (11-03-2019)

  Heeft u drie jaar achter elkaar een laag inkomen? Heeft u nog niet de pensioen gerechtigde leeftijd en heeft u geen zicht op een hoger inkomen? Dan heeft u mogelijk recht op een tegemoetkoming van de gemeente.

 • Bijeenkomst niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

  (07-03-2019)

  Heeft u een niet-aangeboren hersenletsel (NAH)? Of kent u iemand met hersenletsel en zou u hier meer over willen weten? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 25 maart 2019.

 • Medicijnresten? Niet in het riool!

  (01-03-2019)

  Heeft u medicijnen die over de datum zijn? Leeg oude flesjes niet in de gootsteen en gooi oude pillen niet in het toilet, maar breng ze terug naar de apotheek of lever ze in bij de milieustraat.

 • De wijkagenten aan het woord

  (15-02-2019)

  De column van deze week gaat over verdachte situaties. Wat is nu eigenlijk een verdachte situatie? Wij zeggen altijd, u kent uw buurt het beste en weet als geen ander wanneer er iets niet klopt.

 • Open dagen basisscholen

  (14-02-2019)

  Wordt uw kind komend schooljaar vier jaar? Dan moet u binnenkort een basisschool kiezen.

  Verzamel zoveel mogelijk informatie over de scholen die in aanmerking komen voor uw kind. Dat doet u bijvoorbeeld door te kijken op de websites van de scholen, te vragen naar ervaringen van andere ouders en door het bezoeken van de open dagen of informatieavonden. De scholen in de gemeente Nieuwkoop organiseren informatieavonden en open dagen tussen 6 maart en 3 april 2019.

 • Bestemmingsplan “Visvijver Ons Stekkie, Noordse Buurt” ter inzage

  (31-01-2019)

  De raad heeft op 13 december 2018 ingestemd met de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan “Visvijver Ons Stekkie, Noordse Buurt”. Naar aanleiding van de zienswijzen is het bestemmingsplan op twee onderdelen gewijzigd vastgesteld.

 • Ontwerp bestemmingsplan IKC Zevenhoven ter inzage

  (31-01-2019)

  Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 31 januari 2019 zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan maakt de bouw van het IKC en bijbehorende voorzieningen mogelijk op de plaats van de voormalige school ‘De Zevenhof’ aan de Vrijenhoek 29-31 in Zevenhoven.

 • Vragen & antwoorden ontwikkelingen nabij Intratuin en centrumplan Ter Aar

  (21-11-2018)

  Supermarktketen Vomar is van plan een supermarkt te openen in Ter Aar. De ondernemer en de ontwikkelaar Hoorne Vastgoed zijn in principe van plan om deze winkel, samen met andere winkels, te openen achter de Intratuin. 

 • Rijnland toetst objecten op keringen

  (06-11-2018)

  Het hoogheemraadschap van Rijnland voert het project Toetsing Regionale Keringen uit. Sluizen, gemalen, molens, ect. worden gecontroleerd op veiligheid. 

 • Intratuin locatie

  (19-06-2018)

  Ondernemers en omwonenden hebben hun zorgen geuit over de mogelijke komst van een supermarkt achter de Intratuin in Ter Aar. Ook als gemeente zijn we geen voorstander van de komst van een supermarkt op deze locatie. We hebben dit aangegeven bij de ontwikkelaar. Om de mogelijkheden voor deze locatie goed te onderzoeken, heeft de gemeenteraad op 8 maart 2018 een voorbereidingsbesluit genomen. 

Archief
Top