Nieuws

 • Meedenken over buitenruimte DrieKoppenland

  (17-11-2018)

  Woensdag 28 november houden wij een ontwerpsessie voor de buitenruimte van woningbouwproject DrieKoppenland. Denk hierbij aan een groot park,  speelvoorzieningen, erfafscheidingen van woningen, straten, wandelpaden, de overgang van de wijk naar de bestaande bouw en het nog te ontwikkelen natuurgebied Ruygeborg II.

 • Verenigde Ondernemers Nieuwkoop en gemeente samen aan de slag voor Ondernemersfonds

  (16-11-2018)

  De gemeente Nieuwkoop en de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (V.O.N.) zijn met elkaar in gesprek over de oprichting van een Ondernemersfonds Nieuwkoop. Zowel bij de gemeentelijke organisatie als bij de V.O.N. bestaat de behoefte om het ondernemersklimaat in Nieuwkoop te verbeteren. Zowel in economisch opzicht als qua werkgelegenheid. Op basis van diverse gesprekken met leden ziet  V.O.N. goede kansen om dit te realiseren met behulp van een ondernemersfonds en ging hierover in gesprek met wethouder Ingwersen.

 • Notaris te gast bij Alzheimercafe

  (15-11-2018)

  Maandagavond 26 november is er een Alzheimercafé. Een notaris komt vertellen waar u aan moet denken om zaken goed te regelen en vast te leggen.

 • Brusjestrainingen bij het CJG

  (15-11-2018)

  Het CJG organiseert trainingen en bijeenkomsten zoals de brusjestraining. Brusjes zijn broertjes en zusjes van kinderen met een beperking.

 • Inloopavond Nieuwe natuur in Westveen

  (15-11-2018)

  Polder Westveen is onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland. In de komende jaren komt er in deze polder extra natuur bij. Ook wordt de kwaliteit van de bestaande natuur verbeterd.

 • Ondernemer van het jaar

  (14-11-2018)

  Nieuwkoop heeft diverse mooie bedrijven en organisaties binnen de gemeente. Daarom organiseert de Vereniging Ondernemers Nieuwkoop (V.O.N.) de jaarlijkse verkiezing ‘ Ondernemer van het jaar’.

 • Kennis delen over duurzaamheid

  (14-11-2018)

  Om de aarde leefbaar te houden voor onze toekomstige generaties is verduurzamen simpelweg noodzakelijk. Verduurzamen kan op allerlei verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld verminderen van energie.

 • Dal abonnement buslijn Alphen - Schiphol blijft

  (12-11-2018)

  Er is goed nieuws voor de dalabonnementhouders die reizen met buslijn 470. Het dalurentarief voor huidige abonnementhouders blijft tot 2023. Dit maakte Arriva onlangs bekend.

 • Vol verwachting klopt ons hart…

  (12-11-2018)

  Sint en Piet zijn weer in aantocht, kom jij ze verwelkomen?

 • Geen water, gas of stroom?

  (11-11-2018)

  We gebruiken dagelijks water, gas en stroom. Wat moet u doen als één van deze voorzieningen voor een langere tijd uitvalt?  

 • Voorkom inbraak tijdens donkere dagen

  (09-11-2018)

  De politie ziet in de winterperiode vaak een toename van het aantal woninginbraken. Wat kunt u zelf doen om het inbrekers lastiger te maken? 

 • Begroting 2019 online

  (09-11-2018)

  De vastgestelde begroting 2019 is vanaf nu ook online te bekijken. Op de website www.nieuwkoop.begroting-2019.nl kunnen inwoners de begroting inzien en makkelijk zoeken naar verschillende onderwerpen. De programma’s zijn snel aanklikbaar en ook de “begroting in een oogopslag” staat erop.

 • Meld (illegaal) vuurwerk

  (07-11-2018)

  Meld bij de politie als u opgeslagen illegaal vuurwerk vermoedt of als u weet dat iemand zelf een vuurwerkbom in elkaar knutselt. Als u het moeilijk vindt om dit te melden bij de politie omdat het bijvoorbeeld om de buurman gaat, dan kunt u het ook melden via stichting Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 24.00 uur en in het weekeinde van 10.00 tot 18.00 uur.

 • Rijnland toetst objecten op keringen

  (06-11-2018)

  Het hoogheemraadschap van Rijnland voert het project Toetsing Regionale Keringen uit. Sluizen, gemalen, molens, ect. worden gecontroleerd op veiligheid. 

 • Gladheidbestrijding

  (03-11-2018)

  Het actieplan voor de gladheidbestrijding in de komende winter kunt u hier inzien. Ook ligt er een exemplaar klaar bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis in Nieuwveen.

 • Opgeruimd staat netjes!

  (26-10-2018)

  Veel hondenbaasjes ruimen netjes de poep op en lijnen hun hond aan op de plekken waar dat moet. Hartstikke goed! Het gaat echter nog niet overal goed. Daarom vragen we extra aandacht voor het opruimen van hondenpoep en de regels voor het uitlaten van honden.

 • Een laag inkomen en toch uitgebreid verzekerd tegen ziektekosten?

  (17-10-2018)

  U wilt graag goed verzekerd zijn, maar u kunt een uitgebreide zorgverzekering niet betalen? Mogelijk komt u dan in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid.

 • Slikkendammersluis in Nieuwkoop gestremd

  (07-09-2018)

  Het hoogheemraadschap van Rijnland stremt de Slikkendammersluis in Nieuwkoop vanaf 6 september 18.00 uur voor de pleziervaart.

 • Intratuin locatie

  (19-06-2018)

  Ondernemers en omwonenden hebben hun zorgen geuit over de mogelijke komst van een supermarkt achter de Intratuin in Ter Aar. Ook als gemeente zijn we geen voorstander van de komst van een supermarkt op deze locatie. We hebben dit aangegeven bij de ontwikkelaar. Om de mogelijkheden voor deze locatie goed te onderzoeken, heeft de gemeenteraad op 8 maart 2018 een voorbereidingsbesluit genomen. 

Archief
Top