Nieuws

 • Compostactie

  (24-03-2018)

  Wij willen u graag belonen voor het apart houden van GFT afval en daarom kunt u op zaterdag 31 maart gratis losse compost ophalen bij de milieustraat, Ampèrestraat 4 in Nieuwveen. Als u liever zakken compost wilt kan dat ook. Een zak compost van 25 liter kost €1,00 en drie zakken kosten €2,50. U kunt terecht tussen 9.00 en 16.00 uur. Zolang de voorraad strekt!

 • Dat kan beter!

  (23-03-2018)

  Vanaf dit jaar bestrijdt de gemeente het onkruid weer zelf. Sinds het verbod op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen was dit uitbesteed aan een aannemer. Dat kon beter en daarom gaan we het nu zelf doen. We zijn dan niet meer afhankelijk van een aannemer en kunnen daardoor flexibeler zijn. Wij gaan het onkruid bestrijden met kokend water, omdat uit onderzoek is gebleken dat dit het beste werkt.

 • Varen? Denk mee!

  (22-03-2018)

  De gemeente beheert de vaarwegen in het Nieuwkoopse en Langeraarse Plassengebied. Wij zijn bezig met het maken van een nieuw beheerplan nautisch- en vaarwegbeheer. Denkt u met ons mee?

 • Uitslagenavond verkiezingen

  (21-03-2018)

  Woensdagavond 21 maart 2018 presenteert burgemeester Buijserd de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Nieuwkoop. Inwoners en belangstellenden zijn van harte welkom in de hal van het gemeentehuis in Nieuwveen. De avond begint om 22.00 uur. De burgemeester presenteert aan de hand van percentages een eerste indicatie van de uitslag. Deze indicatie is op basis van een eerste telling door de stembureaus. 

 • Voorlopige uitslagen

  (21-03-2018)

  De voorlopige uitslag is bekend. De opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen was 58,1%. De opkomst bij het referendum was 55,8%. Bij het referendum stemde 53,8% (6.591) voor en 41,9% (5.127) tegen.

 • Buytewech-Noord de nieuwe woonwijk van Nieuwkoop

  (20-03-2018)

  Op woensdag 28 maart proberen we zo concreet mogelijk antwoord te geven op vragen die tijdens eerdere bijeenkomsten gesteld zijn zoals: Wat gebeurt er met park Buytewech? Waarom een nieuwe woonwijk in Buytewech-Noord? Hoe rijden auto’s in en uit de nieuwe woonwijk? Wat is er gedaan met uitkomsten van eerdere bijeenkomsten? Wat betekent duurzaamheid concreet voor de nieuwe woonwijk? Hoe wordt verkeersoverlast in omliggende woonwijken voorkomen? Wordt er rekening gehouden met woningen voor jongeren en ouderen?

 • Reactie gemeente op artikel AD kinderboerderij

  (19-03-2018)

  Op donderdag 15 maart stond er in het AD een interview met de Stichting Kinderboerderij Nieuwkoop met als titel ‘Afbouw kinderboerderij stagneert door geldgebrek’. In dat artikel stond aangegeven dat de gemeente met een reactie zou komen. Hieronder vindt u de reactie van de gemeente.

 • Gemeente wil met sportverenigingen gaan samenwerken aan nieuw beleid

  (19-03-2018)

  In onze gemeente zijn veel sportverenigingen. Een aantal gebruikt buiten sportaccommodaties, anderen sporten binnen. Wethouder Elkhuizen roept de verenigingen op om samen met de gemeente nieuw beleid te maken voor het gebruik van deze accommodaties.

 • Glasvezel nu of nooit

  (19-03-2018)

  Wethouder Elkhuizen reikte onlangs een prijs uit aan Niesing Bouwbedrijf, dat zich als 550e had ingeschreven bij GlasDraad Groene Hart.

 • Organisaties in De Verbinding

  (18-03-2018)

  We stellen verschillende organisaties in De Verbinding aan u voor. In De Verbinding werkt een groot aantal (zorg) organisaties samen. U vindt het gebouw aan De  Verbinding 1 in Nieuwkoop. Deze week aan het woord: Ayada Iqachoura, coördinator van Home-Start.

 • Bevolkingsonderzoek borstkanker

  (17-03-2018)

  Vanaf 22 maart kunnen vrouwen uit Nieuwkoop die zijn geboren in de jaren 1943 t/m 1968 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein voor sporthal De Steupel aan de Maarten Freeke Wije in Nieuwkoop. Tot medio mei worden ruim 1.900 vrouwen uit Nieuwkoop per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

 • H.K.A. wint verkiezing ondernemer van het jaar 2018

  (16-03-2018)

  14 maart is H.K.A. door de ondernemers van Nieuwkoop gekozen tot Ondernemer van het jaar 2018. H.K.A. won deze competitie van medefinalisten Bakker & de Vos en ABS van der Weijden.

 • Ontwikkelingen rondom Intratuin Ter Aar

  (14-03-2018)

  De laatste weken is er veel aandacht rondom beoogde winkelactiviteiten achter de Intratuin in Ter Aar. Graag informeren wij u over de actuele stand van zaken.

 • Vrijwilliger aan het woord

  (12-03-2018)

  Christiane Valentijn vertelt over haar vrijwilligerswerk. Ze is getrouwd, ze heeft drie kinderen en woont in Ter Aar. Naast haar vrijwilligerswerk bij Kamerkoor Tricinium werkt ze als oncologieverpleegkundige in Amsterdam.

 • Organisaties in de Verbinding

  (27-02-2018)

  We stellen verschillende organisaties in De Verbinding aan u voor. In De Verbinding werkt een groot aantal (zorg) organisaties samen. U vindt het gebouw aan De  Verbinding 1 in Nieuwkoop. Deze week aan het woord: Riham Salah, van team begeleiding statushouders.

 • Hogere hypotheek voor woningkopers die gaan verduurzamen

  (22-02-2018)

  Woningkopers van nieuwbouw- en bestaande woningen kunnen dit jaar extra geld lenen voor het energiezuinig maken van hun woning. Voor het financieren van energiebesparende maatregelen mogen woningkopers van een bestaande woning maximaal 6 procent meer lenen op de getaxeerde waarde van de woning.

 • Laatste nieuws bouw extra huurwoningen

  (09-06-2016)

  Binnen de gemeente Nieuwkoop wordt de komende jaren extra geïnvesteerd in het bouwen van sociale huurwoningen. Hier leest u het laatste nieuws.

Archief
Top