Nieuws

 • Sport en cultuur voor alle kinderen!

  (21-10-2017)

  De gemeente Nieuwkoop vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten of deelnemen aan culturele activiteiten zoals dansles, muziekles of ballet. Hiervoor is in gezinnen met een laag inkomen vaak geen geld. Daarom werkt de gemeente Nieuwkoop samen met het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds.

 • Dorpsvereniging Nieuwveen een feit

  (20-10-2017)

  Driemaal is scheepsrecht, geldt zeker in Nieuwveen. Na twee eerdere pogingen is 5 oktober dorpsvereniging Nieuwveen van start gegaan. Er is een goed gemotiveerde en enthousiaste groep initiatiefnemers om ‘de kar’ te trekken: Wim v.d. Haak (voorzitter), Peter Vos (secretaris), Emese v.d. Weijden (penningmeester) en algemene leden Lia Slof, Jacob Hospes en Rob Rehorst.

 • De Verbinding: zorg in de buurt

  (19-10-2017)

  Gebouw Centrum voor Jeugd en Gezin Nieuwkoop heet voortaan De Verbinding!

 • Werkzaamheden vernieuwd verbonden Ter Aar

  (18-10-2017)

  Dit najaar starten er werkzaamheden voor het project Vernieuwd Verbonden in Ter Aar. We verplaatsen de tennisbanen, kappen en verplaatsen bomen en werken aan kabels en leidingen.

 • Diploma’s drank- en horecavergunning

  (16-10-2017)

  Op een drank- en horecavergunning staan personen vermeld die in het bezit zijn van een diploma sociale hygiëne. Diploma’s worden tegenwoordig geregistreerd in het Register Sociale Hygiëne (hierna: Register). Kijk of uw diploma geregistreerd staat.

 • Woningbouw in Nieuwveen

  (16-10-2017)

  Op 4 oktober organiseerde de gemeente een informatieavond over woningbouw in Nieuwveen. De ontwikkelingen van de projecten De Verwondering en Teylerspark werden toegelicht. De avond was drukbezocht en de bezoekers waren enthousiast over de plannen.

 • Wie maakt het lekkerste Groene Hart streekproduct van 2017?

  (14-10-2017)

  De inschrijving voor de Groene Hart Streekproduct verkiezing 2017 is geopend. Producenten van ambachtelijke streekproducten uit het Groene Hart kunnen hun producten aanmelden om te laten proeven en jureren. Hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop is op woensdagochtend 8 november de locatie van dit evenement.

 • Voorwegzone langer ter inzage

  (12-10-2017)

  Door de Voorwegzone opnieuw in te richten verbetert de kwaliteit van het woongebied en versterken we de leefbaarheid in Noorden.

 • Werkzaamheden Oostkanaalweg

  (11-10-2017)

  Van 16 t/m 20 oktober (in de herfstvakantie) is de Oostkanaalweg in Ter Aar (vanaf de rotonde aardammerbrug richting het oude kerkpad) afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer KWS Infra. Tijdens het werk is de Oostkanaalweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden wel passeren.

 • Fietsverlichtingsactie 2017

  (09-10-2017)

  28 oktober is de jaarlijkse fietsverlichtingsactie in de gemeente Nieuwkoop. U kunt die dag, bij de deelnemende rijwielhandelaren, gratis uw fietsverlichting laten controleren.

 • Begroting 2018 aangeboden aan de raad

  (08-10-2017)

  Het college van B&W heeft de Programmabegroting 2018-2021 en de Najaarsnota 2017 aan de gemeenteraad aangeboden. Op 26 oktober bespreekt de gemeenteraad deze in de meningsvormende raad.

 • Een laag inkomen en toch goed verzekerd!

  (06-10-2017)

  U wilt graag goed verzekerd zijn, maar u kunt een uitgebreide zorgverzekering niet betalen? Mogelijk komt u in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid.

 • De Rijksoverheid start campagne voor uitdelen jodiumtabletten

  (02-10-2017)

  De Rijksoverheid verspreidt tussen 10 en 24 oktober a.s. jodiumtabletten aan jongeren tot 18 jaar. Zwangere vrouwen vallen ook in de doelgroep, zij krijgen vanaf deze datum informatie van hun verloskundige of gynaecoloog. De Rijksoverheid houdt hierbij rekening met 2 zones: 20 km rond een kerncentrale en 100 km rond een kerncentrale.

 • Ontwerpbestemmingsplan Voorwegzone vrij voor zienswijzen

  (26-09-2017)

  De gemeente Nieuwkoop is samen met grondeigenaren bezig met de herinrichting van de Voorwegzone in Noorden.

 • Laatste nieuws bouw extra huurwoningen

  (09-06-2016)

  Binnen de gemeente Nieuwkoop wordt de komende jaren extra geïnvesteerd in het bouwen van sociale huurwoningen. Hier leest u het laatste nieuws.

Archief
Top